SRBIN U GLAVNOJ ULOZI NA MEČU ROMA - SOSIJEDAD: Matić i dirigovao i postrojavao

Novosti online

10. 03. 2023. u 21:00

OBEZBEDILA je Roma više nego dobru prednost pred revanš sa Sosijedadom u San Sebastijanu (2:0) u prvom meču osmine finala Lige Evrope, a izveštači na Apeninima su jednodušni u oceni da najveće zasluge za dobro izdanje "vučice" pripadaju srpskom internacionalcu Nemanji Matiću.

СРБИН У ГЛАВНОЈ УЛОЗИ НА МЕЧУ РОМА - СОСИЈЕДАД: Матић и дириговао и постројавао

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

- Da li ste sigurni da Matić ima 34 i ide po 35 godinu? - pitaju se mnogi sportski komentatori i navijači Rome posle meča sa španskim predstavnikom.

Nemanja je odigrao najviše lopti (72), osvojio najviše (11) . Diktirao je sve vreme igru Rome i kako su zapazile pojedine kolege sticao se utisak kao da su na terenu dva ili tri Matića. Srpski as je proglašen za najboljeg igrača meča uz ocenu 7,5.

Takođe, Matić je pokazao i lidersku ulogu na terenu "postrojavajući" Brajana Kristantea, a potencijalnu eskalaciju sukoba na terenu pred drugog gola Rome je sprečio Žoržinjo Vajnaldum.

- U Romi postoji samo jedan lider, svi igrači su isti, a važno je da svi na teren unose životno i igračko iskustvo, to nam je neophodno. Mi nemamo taj problem u Romi, mi smo demokratija sa jednim liderom. Lepo je videti emocije na terenu, fudbaleri koji ne komuniciraju, koji ne razmenjuju emocije ili zamerke, ne mogu da pomognu. Naš tim je uvek ujedinjen - rekao je Murinjo.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima