INFANTINO NIJE "MULJAO": Tužioci u Švajcarskoj odustali od istrage protiv predsednika FIFA, a evo i zašto

Novosti online

09. 03. 2023. u 21:19

ŠVAJCARSKI tužioci oslobodili su predsednika FIFA Đanija Infantina bilo kakvog krivičnog dela zbog njegovog korišćenja privatnog aviona 2017. Infantino je iznajmio let iz Surinama za Švajcarsku, a tužilac Stefan Keler je zbog toga zatražio krivičnu istragu, od koje se sada odustalo.

ИНФАНТИНО НИЈЕ МУЉАО: Тужиоци у Швајцарској одустали од истраге против председника ФИФА, а ево и зашто

FOTO: Tanjug/AP

FIFA etički komitet odustao je od sopstvene istrage o upotrebi aviona još u avgustu 2020. godine zbog "evidentnog nedostatka dokaza" u vezi sa bilo kojim navodnim kršenjem etičkog kodeksa FIFA.

- FIFA pozdravlja odluku Kancelarije državnog tužioca Švajcarske koja je zatvorila istragu protiv predsednika FIFA Đanija Infantina u vezi sa privatnim avionom koji je iznajmljen da leti iz Surinama u Švajcarsku 2017. godine - navodi se u saopštenju FIFA.

Potvrđeno je da su putni aranžmani, koje su napravili Ured predsednika i FIFA odsek za putovanja u potpunosti u skladu sa pravilima i propisima FIFA. Pored toga kancelarija državnog tužioca je priznala da je način komunikacije u vezi sa ovim putnim aranžmanima u to vreme bio potpuno opravdan.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA BRUJI O SRBINU! Otac mu bio poznati srpski fudbaler, pa izvršio samoubistvo, a on sanja dres Dinama iz Zagreba