PUNE MREŽE SAMO U MAŠTI: Zašto već 19 derbija zaredom nisu viđena više od tri pogotka?

Z. Ćorović

03. 03. 2023. u 11:00

UZBUĐENjA malo, golova još manje. Poslednjih godina, pa i decenija, u okršajima Crvene zvezde i Partizana navijači su se najviše nagledali taktičkih, rovovskih bitaka, zbog čega su prečesto ostali uskraćeni za ono što je najlepše - slavlja kada se nadmudri protivnički golman, pogodi mreža velikog rivala.

ПУНЕ МРЕЖЕ САМО У МАШТИ: Зашто већ 19 дербија заредом нису виђена више од три поготка?

FOTO: M. Vukadinović

Taj trend se nametnuo zbog velike takmičarske važnosti, jer su mečevi večitih uglavnom odlučujući u trci za titulu, pa su se mnogi od njih igrali "na krv i nož". Rezultat je u prvom planu, malo je uživanja i sve manje pravih majstora da ulepšaju "svetinju".

Dok je tako, publika će "plakati" za uzbudljivim, efikasnim derbijima. Statistika nikome ne ide u prilog. Poslednji put navijači su videli četiri pogotka u okršajima Zvezde i Partizana 18. aprila 2017, kada su crno-beli na "Marakani" slavili sa 3:1. Od tada je prošlo 19 okršaja bez "četvorke". Premija je i kada padnu tri komada, u prethodnih 14 prvenstvenih sudara samo je dva puta kladioničarski rečnikom došlo "tri plus".

Takođe, pomalo je poražavajuće da se na 30 minulih derbija nije desilo da obe ekipe postignu po dva gola, od 17. novembra 2012. kada su crveno-beli slavili sa 3:2.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)