NOVI KIKS PARTIZANA: Crno-beli bez pobede pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)

Novosti online

27. 02. 2023. u 13:44

FUDBALERI Partizana opet nisu pobedili. Crno-beli su na svom terenu remizirali sa kragujevačkim Radničkim - 1:1 i večiti derbi čekaju u ne baš dobrom raspoloženju.

НОВИ КИКС ПАРТИЗАНА: Црно-бели без победе пред вечити дерби (ФОТО/ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Izabranici Gordana Petrića opet nisu igrali dobro. Bili su domaći nešto bolji rival u prvom poluvremenu, ali u drugom nisu ništa pokazali, pa je nerešen rezultat možda i najpravedniji ishod ove utakmice.

Partizan je rano došao do vođstva. Igrao se 12. minut kada je debitant Andres Koloradu poslao dobru loptu za Kvinsija Meniga. Krilni napadač domaćeg tima je dobro reagovao i savladao Raičevića.

Gol je u prvom poluvremenu postigao i Rikardo Gomeš, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda u kome se nalazio napadač sa Zelenortskih Ostrva. I gosti su pretili, najbolju šansu imao je Čolović i tada je stativa bila saveznik crno-belih. Iako, signalizirana nedozvoljena pozicija, na snimku se činilo da je arbitar pogrešio.

Drugo poluvreme je bilo manje uzbudljivo. Radnički je više želeo gol i za to je nagrađen. U 80. minutu Milutin Vidosavljević je postigao sjajan pogodak sa nekih 17 metara i ispostavilo se doneo važan bod Kragujevčanima.

Mogli su gosti i do celog plena. U stopostotnoj šansi se našao Maksimović, no Popović je dobro intervenisao i spasao poraza ekipu Partizana.

Ekipa iz Humske u ovoj godini još uvek nema pobedu na svom terenu, izgubili od Mladost GAT-a (0:4), Šerifa (1:3) i sada su remizirali sa Radničkim 1923 (1:1).

Crno-bele sada čeka duel sa Crvenom zvezdom koji je na programu u petak od 19 sati. Crveno-beli su lideri na tabeli sa 63 boda, 13 više od večitog rivala.

Partizan - Radnički 1:1 (1:0)

Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 500. Sudija: Pavle Tomić. Strelci: Menig 12. (Partizan) - Vidosavljević 80. minut (Radnički)

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Ilić, Vujačić, Urošević - Traore (od 83. Baždar), Kolorado (od 78. Fejsa) - Dijabate (od 61. Jović), Pantić (od 61. Natho), Menig - Rikardo (od 78. Pavlović).

Radnički 1923 (4-2-3-1): Raičević - Vlajković, Mitrović, Miličić, Pecelj - M. Vidović, Zorić - Čolović (od 90+4. Krajišnik), Vidosavljević (od 90+6. Vidović), Evandro (od 75. Maksimović) - Milunović (od 75. Đurić).

Kraj utakmice: Partizan - Radnički 1:1

90+6' - Kraj utakmice!

90+2' - Dobro je Jović promašao odbranu Radničkog, no završnica akcije je bila veoma loša.

90' - Odlučeno je da se drugo poluvreme produži za pet minuta.

84' - Nova velika prilika za goste. Sam ispred Popovića je izašao jedan igrač Radničkog, no golman crno-belih je dobro intervenisao i sprečio potpuni preokret.

83' - Poslednja izmena Gordana Petrića. Hamidua Traorea je zamenio mladi Samed Baždar. Jasno je da sada trener Partizana baca sve karte na napad.

80' - Šok u Humskoj. Pojačavao je Radnički ritam i to mu se isplatilo. Sjajan gol postigao je Milutin Vidosavljević koji je sjajno tukao sa 17 metara. Bacio se Popović, ali nije mogao ništa da uradi.

 

78' - Još dve izmene u crno-belom timu. Kolorada i Rikarda su zamenili Andrija Pavlović i Ljubomir Fejsa.

77' - Opasan napad gostiju. Raspalio je po lopti Vasilije Đurić sa nekih 20 metara, no opet je dobro intervenisao Popović.

74' - Konačno dobar napad. Dobro je centrirao Živković, makazicama je pokušao Jović, ali nije zakačio loptu kako je želeo.

71' - Nema nikakvih uzbuđenja u drugom poluvremenu. Nijedna prava prilika nije viđena u ovom delu susreta.

61' - Prve izmene u Partizanu. Nemanja Jović i Bibars Natho ušli su u igru, a utakmica je završena za Fusenija Dijabatea i Danila Pantića.

53' - Sigurno je da se očekivalo više pogodaka na ovom susretu. Bilo je šansi, ali za sada je viđen samo gol Kvinsija Meniga.

FOTO: M. Vukadinović

49' - Za sada nema prilika u nastavku susreta. Radnički pokušava da zapreti i dođe do izjednačenja, dok crno-beli traže drugi gol za mirniji nastavak meča.

46' - Počelo je drugo poluvreme u Humskoj.

Prvo poluvreme: Partizan - Radnički 1:0

45+2' - Završeno je prvo poluvreme u Humskoj. Strelac jedinog pogotka bio je Kvinsi Menig.

45+1' - Prvo poluvreme je produženo za dva minuta.

38' - Tražili su gosti penal. Živković je povlačio Evandra. Ipak, doneta je odluka da se ne pokaže na belu tačku.

33' - Dobro su kombinovali Kolorado i Menig, na kraju je šutirao Kolumbijac, ali nije to uradio dobro.

FOTO: M. Vukadinović

26' - Prvi žuti karton na utakmici dobio je desni bek domaćeg tima Marko Živković, a posle njega i mladi Mihajlo Ilić.

19' - Dobar napad gostiju. Čolović je izašao sam ispred Popovića, no pogodio je stativu. Sudija je signalizirao nedozvoljenu poziciju. Ipak, na usporenom snimku se činilo da ofsajda nije bilo.

18'  - Zatresao je mrežu Kragujevlana i Rikardo, ali napadač crno-belih je bio u ofsajdu, pa gol nije priznat.

12' - Andres Kolorado je upisao prvu asistenciju u Partizanu. Izbacio je Meniga koji je izašao sam ispred Raičevića i nije mu bilo teško da zatrese mrežu rivala.

 

10' - Igra se napadači ba obe strane. Zapretili su i crno-beli, ali odbrana je dobro reagovala posle centaršuta Meniga.

3' - Velika prilika za Radnički. Evandro je sjajno šutirao, ali još bolje je intervenisao Popović koji je odličnom paradom obio loptu u korner.

1' - Počela je utakmica u Humskoj.

Uoči meča:

Duel u Humskoj je prvobitno trebalo da bude odigran juče, ali je on pomeren za danas zbog lošeg vremena, tačnije snega koji je padao u Beogradu.

Izabranici Gordana Petrića su favoriti u ovom duelu, no u utakmicu ne ulaze u dobrom raspoloženju, s obzirom na to da su izgubili od Šerifa (1:3) u revanš meču Lige konferencija i završili učešće u Evropi.

Ipak, Partizan želi da dođe do druge pobede u nizu u šampionatu, dok će Kragujevačni pokušati da prekinu seriju od tri meča bez trijumfa.

U prvoj utakmici ovih rivala crno-beli su slavili sa 1:0 golom Bibarsa Natha u 88. minutu.

Sastavi:

Partizan (4-2-3-1): Popović - Živković, Ilić, Vujačić, Urošević - Traore, Kolorado - Dijabate, Pantić, Menig - Rikardo.

Radnički 1923 (4-2-3-1): Raičević - Vlajković, Mitrović, Miličić, Pecelj - M. Vidović, Zorić - Čolović, Vidosavljević, Evandro - Milunović.

BONUS VIDEO: PODRŠKA KAD JE NAJPOTREBNIJE: Navijači Partizana pred početak meča protiv Šerifa

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)