MASOVNA TUČA RUSKIH I UKRAJINSKIH FUDBALERA: Sve je zakuvala "treća strana"

Novosti online

14. 02. 2023. u 18:48

RAT u Ukrajini, odnosno "Specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, ponovo je za jednu od "sporednih" stvari iznedrio i nešto u svetu sporta. A najnovije vesti na temu nisu sportske sankcije Rusima i da li će oni učestvovati na Olimpijskim igrama 2024, što je prošle sedmice stalno bila sportska "tema dana", već - masovna tuča ruskih i ukrajinskih fudbalera.

МАСОВНА ТУЧА РУСКИХ И УКРАЈИНСКИХ ФУДБАЛЕРА: Све је закувала трећа страна

Foto Skrinšot

Naime, u blizini turskog grada Antalija potukli su se igrači ruskog Šinika iz Jaroslavlja i ukrajinskog Minaja.


Isprva je do sredstava javnog informisanja stigla samo vest o "masovnoj tuči fudbalera ove dve ekipe", a onda su počeli da pristižu i pojedini detalji. "Novosti" vam ih prenose i iz ruskih, i iz ukrajinskih medija:


Najpre, za mnoge zapanjujuća informacija - oba kluba su, nekim čudom, bila smeštena u isti hotel, iako je rat između njihovih država u toku.


Prvu rezervaciju, još u novembru, izvršio je ruski klub, što je za RIA Novosti otkrio njegov generalni direktor Sergej Kulakov. On je dodao "da u tom trenutku niko nije bio u hotelu, a kako se naknadno u njemu pojavila i ukrajinska ekipa, to je pitanje za rukovodstvo hotela, ne za njih" (FK Šinik).


Ukrajinci su takođe optužili čelnike tog ugostiteljskog objekta za problem. 


- Krivci su ljudi iz hotela, nije trebalo da dozvole da sa nama bude i ruski tim - rekao je sportski direktor Minaja, Sergej bilan, za ukrajinski portal "Strana".


Rusi su, kada se sve završilo, svojim medijima izjavili da je incident počeo kada su članovi ekipe Šinika videli kako ukrajinski igrači napadaju jednog njihovog klupskog kolegu, pa su potrčali da mu pomognu.


Lokalna policija je nakon masovne tuče istakla za turske medije da niko nije teže povređen, a da se sve (koliko-toliko) "mirno okončalo".


Rukovodstvo hotela je onda obema ekipama naložilo da napuste taj objekat, a iako je ruski Šinik na to odmah pristao, uzaludan je bio apel tog kluba da onda, kada već oni odlaze, bar Ukrajinci ostanu, odnosno da ne moraju i jedni i drugi da usred priprema - traže novo mesto za pripreme.


- Rusi su već otišli, a sada su i nama rekli da idemo. Moramo da nađemo novo mesto za boravak, upravo se pakujemo. Za sve je kriv hotel... - rekao je Bilan.


Njegov kolega iz ruskog kluba, Sergej Kulakov, demantovao je navode ukrajinskih medija da je "pijanstvo ruskih igrača bilo krivo za incident".


- Ta informacija, da fudbaleri Šinika nisu bili trezni, ne odgovara istini. Ne bih to ni komentarisao, jer je jasno da će i hotel i ukrajinski klub da štite sebe. Hotel će kriviti nas, umesto da je osigurao da u trening kampu bude bezbedno. Neka nam prvo kažu kako je ovakva situacija uopšte mogla da se dogodi, kako to da smo i mi i oni (Ukrajinci) na istom mestu. Neka se o tome priča, a ne da je naša ekipa bila pijana. Ako neko iz hotela ima dokaz za tako nešto, neka ga i dostavi javnosti - rekao je Kulakov, generalni direktor Šinika.

FK Šinik iz Jaroslavlja, inače, nastupa u ruskoj Prvoj ligi, a Minaj, koji je iz istoimenog sela Zakarpatske oblasti, akter je ukrajinske Premijer lige.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024