"ČOVEK DRŽI KLINIKU!" Nikola Jokić izveo dribling i raspametio američke novinare - jedni se smeju, drugi traže naziv za patnju čuvara (VIDEO)

Novosti online

14. 02. 2023. u 16:12

DENVER nagetsi vode u svojoj, Zapadnoj konferenciji NBA lige, Nikola Jokić briljira, kako i dolikuje MVP igraču, i to dvostrukom uzastopnom laureatu, ali neki njegovi potezi i dan danas iznenađuju novinare koji svakodnevno izveštavaju o klubu iz Kolorada.

ЧОВЕК ДРЖИ КЛИНИКУ! Никола Јокић извео дриблинг и распаметио америчке новинаре - једни се смеју, други траже назив за патњу чувара (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Na utakmici protiv Majamija, u kojoj je briljirao i umalo ostvario novi tripl-dabl, srpski as je u jednom trenutku s loptom u posedu potpuno  nasamario izvrsnog igrača rivala, Bema Adebajoa.

Toliko, da su snimak tog poteza delili mnogi američki novinari, a jedan od njih, Majk Singer iz "Denver posta", tu situaciju opisao rečima:

- Šta god da je kod visokih košarkaša ekvivalentno za (dribling, obično niskih igrača, koji za ishod ima u odbrani) "lomljenje zglobova", mislim da je Nikola Jokić upravo to uradio Bemu. "Otresao" ga od sebe, a leđima je bio okrenut košu.

Na jedan komentar da je ovo bilo "smešno", reagovao je i Singerov kolega iz CBS-a, Džej Kraučer:

- Bože, tako smešno. Apsolutna (Jokićeva) košarkaška klinika večeras.

A kako je izgledao Srbinov dribling, pogledajte i sami u snimku koji su nagetsi opisali rečima:

- Nisi baš morao to da im uradiš, "Jok"

 Jokić će imati priliku da oduševljava američke novinare i sve ljubitelje košarke još jednom do Ol-star vikenda, a onda će tamo iznova nastupiti kao starter. Njemu će to biti drugi uzastopni put, a pre toga nijedan srpski košarkaš nije imao takvu čast u najjačoj ligi na svetu.

"NBA All-star 2023" - sastavi ekipa, starteri, rezerve i naknadne zamene

Za startere Ol-star utakmice, koja se igra 19. februara u Solt Lejk Sitiju, odabrani su iz Istočne konferencije Kajri Irving, Donovan Mičel, Janis Adetokumbo, Kevin Durant i Džejson Tejtjum, a za rezerve Džejlen Braun, Demar Derozan, Tajris Haliburton, Džru Holidej, Džulijus Rendl, Bem Adebajo i Džoel Embid.

Od igrača sa "zapada", za startere su odabrani Stef Kari, Luka Dončić, Nikola Jokić, Lebron Džejms, Zajon Vilijamson, a za rezerve Šai Gildžus-Aleksander, Demijan Lilard, Dža Morant, Pol Džordž, Džaren Džekson junior, Lauri Markanen i Domantas Sabonis.

Zbog povreda su, naknadno, od Ol-stara morali da odustanu Stef Kari, Kevin Durant, Zajon Vilijamson i Džejlen Braun, te su starteri postali Embid, Markanen i Morant, a na spisak pozvanih "uskočili" su Minesotin Entoni Edvards, Torontov Paskal Sijakam i Sakramentov Dearon Foks.

 

Nikola Jokić statistika - sezona 2022/2023.

U poslednje vreme je "Nikola Jokić stats" pojam koji američki ljubitelji košarke često traže na internetu, jer je i njima nestvarno šta sve srpski as (i) ove sezone radi u NBA ligi. A on trenutno prosečno ostvaruje tripl-dabl: 24,9 poena po NBA meču, uz 11,4 skoka i 10,1 asistenciju po odigranoj utakmici. 


Proteklu, MVP sezonu 2021/2022., završio je sa prosecima od 27,1 poena, 13,8 skokova i 7,9 asistencija, pa kada se uzme u obzir šta radi u ovom šampionatu, onda i ne čudi što je, prema američkim kladionicama, Nikola Jokić postao prvi favorit da opet bude MVP

Raspored utakmica Denver nagetsa

Ekipa Nikole Jokića i sledeću utakmicu igra kao gost, i to protiv Dalasa. Dvoboj Dončića (uz podršku novopridošlog Kajrija Irvinga) i Jokića je zakazan za četvrtak od tri sata iza ponoći po našem, srednjoevropskom vremenu. Potom za klubove sledi predah zbog Ol-star vikenda, a takmičenje se u NBA ligi nastavlja u petak po srednjoevropskom vremenu, kada će Nagetsi, sat iza ponoći, gostovati u Klivlendu.

Nikola Jokić - ugovor

Jedna od najtraženijih sportskih stvari na Guglu bila je 2022. godine i "Nikola Jokic contract" - jer je srpski as potpisao antologijski ugovor. Naime, Nikola Jokić bi trebalo da u ovoj, sezoni 2022/2023. zaradi 33.047.803 dolara.

Ugovorom je predviđeno da naredne, sezone 2023/2024. zaradi još više, 46.550.000 dolara. Ali to je samo početak rasta njegovih primanja.

U sezoni 2024/2025. plata će mu biti 50,274 miliona dolara, potom u sezoni 2025/2026. 53.998.000 dolara, a 2026. čak 57.722.000 "zelenih novčanica". Ugovorom je predviđeno da može da pristane i da igra u sezoni 2027/2028. i to za platu od 61.446.000 dolara.

Nikola Jokić - najbolje asistencije

NBA liga - tabela

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!