ZBOG OVOGA SE VOLI FUDBAL! Fenjeraš skinuo skalp lideru: Arsenal doživeo težak poraz, Everton sa novim trenerom priredio veliko iznenađenje

Novosti online

04. 02. 2023. u 15:25

VELIKO iznenađenje dogodilo se u prvoj vikend utakmici 22. kola Premijer lige. Everton je sa novim menadžerom, Šonom Dajčom uspeo da savlada lidera šampionata - Arsenal. Karamele su na svom Gudisonu odnele pobedu rezultatom 1:0, a jedini strelac bio je Džejms Tarkovski.

ЗБОГ ОВОГА СЕ ВОЛИ ФУДБАЛ! Фењераш скинуо скалп лидеру: Арсенал доживео тежак пораз, Евертон са новим тренером приредио велико изненађење

Foto: Tanjug

Bila je ova jedna od onih utakmica u kojima se mreža tresla samo jednom, ali je bilo uživanje gledati dva ostrvska takmaca koja su ginula za svaku loptu.

Pretposlednji je dočekao lidera, i pokazao mu zube od prvog minuta. Šon Dajč još jednom je dokazao zašto ga mnogi smatraju strateškim genijem, čovekom specijalistom da sa limitiranim sastavom i budžetom vadi kestenje iz vatre.

I zaista, samo što je došao, karamele su zaličile na onaj Barnli, koji je ovaj defanzivni menadžer godinama predvodio izvlačeći apsolutni maksimum.đ

Everton je danas parirao velikom favoritu u svakom segmentu, a sudbina kao da je htela da upravo Džejms Tarkovski, njegovi lojalni vojnik iz bordo-plavog odluči meč. 

I to baš barnlijevski, iz prekida. MekNil je ubacio iz kornera, a Tarkovski glavom postiže pogodak za 1:0, što će se kasnije ispostaviti kao konačan rezultat.

Pokušao je Arteta sa izmenama. Ubacio je Vieiru i Tomijasua, ali Arsenal nije uspeo da dođe ni do boda. Vredi istaći i da je na ovoj utakmici debitovao Žoržinjo, koji je ušao u 59. minutu.

Nakon ove utakmice Arsenal ostaje prvi sa 50 bodova, pet manje ima Mančester sity koji sutra igra protiv Totenhama.

Što se Evertona tiče, s obzirom na to da nisu doveli nikakva pojačanja, a prodali Gordona, smatraju se najugroženijim timom u ligi i pravo čudo, koje je danas možda i započelo, trebaće da se desi da ostanu u ligi.

Karamele su ovom pobedom, barem nakratko, pobegle iz opasne zone i sa 18 bodova su na 17. mestu. Po bod manje, ali i meč manje imaju Vulvsi i Bormut, dok je Sautempton poslednji sa 15 bodova.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna