"APSOLUTNO FASCINANTNO!" Predsednik UEFA se raspametio, ovo ga je oduševilo u Srbiji

Novosti online

13. 01. 2023. u 17:05

PREDSEDNIK UEFA Aleksandar Čeferin doputovao je u Beograd u posetu Fudbalskom savezu Srbije, a tom prilikom nije skrivao oduševljenje pojedinim stvarima koje je zatekao.

АПСОЛУТНО ФАСЦИНАНТНО! Председник УЕФА се распаметио, ово га је одушевило у Србији

FOTO: FSS

Podsetimo, prvog čoveka krovne organizacije evropskog fudbala i njegovog najbližeg saradnika Zorana Lakovića dočekala je delegacija FSS na aerodromu "Nikola Tesla".

Dobrodošlicu su mu poželeli zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

FOTO: FSS

Odmah po dolasku u Beograd, Aleksander Čeferin se zajedno sa Bjekovićem uputio ka Predsedništvu Srbije gde se sastao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a nakon toga usledio je dolazak u prostorije FSS i radni sastanak sa članovima rukovodstva naše fudbalske organizacije.

FOTO: FSS

Čeferin je potom izjavio da bi Srbija uskoro mogla da organizuje neki važan turnir pod okriljem UEFA.


"Uživam zaista svaki put kada dođem u Srbiju. Moram da kažem da sam prvi put ovde u prostorijama Saveza, uvek sam išao u Sportski centar u Staroj Pazovi i utisci su veoma pozitivni. Oduševljen sam infrastrukturom, apsolutno je fascinantno koliko lepih malih stadiona imate na raspolaganju", rekao je Čeferin, preneo je zvanični sajt FSS.

Prvi čovek evropske kuće fudbala je dodao i sledeće:


"Konačno i Srbija dobija ozbiljnu infrastrukturu, a to znači da možete da organizujete neki važan turnir pod okriljem UEFA. Bez dobre i kvalitetne infrastrukture nema ni dobrog fudbala", rekao je on.

Predsednik UEFA, Aleksander Čeferin, u prostorijama Fudbalskog saveza Srbije / FOTO: FSS


Čeferin će na Kongresu UEFA petog aprila u Lisabonu biti jedini kandidat za novi mandat na funkciji čelnika evropske kuće fudbala.

"Meni mnogo znači što sam dobio podršku svih 55 Saveza, to je velika stvar jer nikoga ne možeš da prisiliš da bude na tvojoj strani ukoliko to nisi zaslužio. U isto vreme, to je dodatna motivacija i još veća odgovornost, probaću da ih ne razočaram. Kada sam se kandidovao 2016. godine, prognoze su bile da neću dobiti ni pet glasova, da niko iz našeg regiona nikada neće biti ni u Izvršnom odboru, a kamoli na rukovodećoj funkciji UEFA", rekao je Čeferin.

On je istakao da ljudi iz našeg regiona imaju znanje i kvalitet.

"Ali... stvari se menjaju, dokazali smo da imamo znanje i kvalitet, možda nismo bili samouvereni i možda sami sebe nismo dovoljno cenili. Sada je svima jasno da smo dostojni tako odgovornih funkcija u krovnoj organizaciji evropskog fudbala", zaključio je Slovenac.

 

BONUS VIDEO: ANKETA: Pitali smo Beograđane da li Dragan Stojković treba da ostane selektor? 

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri