UEFA VERUJE U ZVEZDINO DETE: Srbin među 40 najperspektivnijih fudbalera u Evropi

Novosti online

03. 01. 2023. u 22:45

UEFA je objavila listu od 40 najperspektivnijih fudbalera u Evropi, od kojih očekuje da u sledećoj sezoni steknu punu afirmaciju.

УЕФА ВЕРУЈЕ У ЗВЕЗДИНО ДЕТЕ: Србин међу 40 најперспективнијих фудбалера у Европи

FOTO: FK Crvena zvezda

Na pomenutom spisku se našao i igrač Crvene zvezde Strahinja Eraković. On je u prvom delu ove sezone pokazao da je neizostavan član startne postave crveno-belih, a bio je deo i reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Ipak, na ovu listu se nije moglo doći tek tako. Evropska kuća fudbala je postavila uslov da bi se neko našao među 40 najperspektivnijih igrača. On je morao da ima utakmice u nekom od evropskih klubova i da ima najviše 21 godinu.

Iz UEFA su napisali šta misle o mladom defanzivcu crveno-belih.

- Nametnuo se kao prvi štoper Zvezde u prošloj sezoni kada je klub osvojio drugu uzastopnu duplu krunu. Bio je deo reprezentacije Srbije koja se plasirala u Ligu A Lige nacija, kao i u timu za Svetsko prvenstvo u Kataru - stoji u tekstu UEFA.

Eraković ima 21 godinu i njegova cena prema Transfermarktu iznosi 7.000.000 evra. Ostaje da se vidi da li će popularni Čupa i u prolećnom delu sezone biti deo šampiona Srbije ili će promeniti sredinu.

Podsetimo, on je u Superligi Srbije ove sezone odigrao 17 utakmica i nije se upisao u strelce.

BONUS VIDEO: BRAZIL TUGUJE: Trodnevna nacionalna žalost dok se zemljaci sećaju i opraštaju od Pelea

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)