KAKO DO PROLEĆA U EVROPI? Evo šta je Zvezdi potrebno da izbori narednu fazu jednog od dva takmičenja

Novosti online

28. 10. 2022. u 08:33

Ni Hičkok ne bi režirao ovakvu dramu pred poslednje kolo u Zvezdinoj grupi Lige Evrope.

КАКО ДО ПРОЛЕЋА У ЕВРОПИ? Ево шта је Звезди потребно да избори наредну фазу једног од два такмичења

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su pobedom nad Trabzonom uz remi Ferencvaroša i Monaka (1:1) oživeli evropske nade, ali bi se pre moglo reći da je Zvezda preživela, jer nema ništa obezbeđeno pred poslednje kolo. Potpuna ludnica pred odlučujućih 90 minuta.

Beograđani mogu kao drugi da nastave takmičenje u Ligi Evrope, mogu i do trećeg mesta, odnosno selidbe u Ligu konferencije, međutim mogu, i da završe evropsku odiseju za ovu sezonu.

Ferencvaroš je u finišu meča sa Monakom preko Zakarijasena stigao do zlata vrednog gola i remija sa Monakom kojim je prošao grupu, jer ima 10 bodova. Monako ima sedam, Zvezda i Trabzon po šest. U poslednjem kolu Monako dočekuje Zvezdu, Trabzon će ugostiti Fradi.

Pre bilo kakvih kalkulacija, da napomenemo pravilnik. Posle broja bodova odlučuju međusobni duel, pa ukupna gol-razlika (ukoliko je diferencija u međusobnom duelu istovetna, kao što je, recimo, u slučaju Zvezde i Trabzona).

Jasno je da Zvezdi samo pobeda u Monaku igra ako želi da ostane u Ligi Evrope. Prva, dakle, ne može da bude, što će reći da ne može direktno u osminu finala. Kao druga išla bi u razigravanje, gde je očekuju trećeplasirani timovi iz Lige šampiona. A to su za sada sigurno Barselona i Sevilja, vrlo verovatno i Ajaks, Atletiko Madrid, Juventus, Šahtjor, a možda i Ajntraht i Salcburg.

FOTO: M. Vukadinović

 
Zvezda pobeđuje u Monaku

Bilo kakva pobeda na stadionu Luj II bi Zvezdi sigurno donela drugo mesto ako Trabzon ne pobedi Ferencavroš. Ako Turci slave golom razlike, onda bi Zvezda morala da pobedi Monako sa dva i više golova… Postigli su gol više do sada. Ako Mađari osvoje makar bod u Turskoj ili pobede, bilo kakva pobeda crveno-belih u Kneževini bi im garantovala drugo mesto i baraž za osminu finala.

Remi Zvezde u Monaku

Remi Zvezde u Kneževini bi značio da nema ništa od drugog mesta, ali taj ishod bi mogao da donese treću poziciju i plasman u Ligu konferencije. Pod uslovom da Trabzon ne pobedi Ferencvaroš. Ako Turci pobede, onda je Zvezda sa remijem poslednja i ispada. Ako odigraju nerešeno, Zvezdi je bitno da postigne tri gola više od njih u svom remiju. Da bi bila treća. Primer: Trabzon i Fradi odigraju 1:1, Zvezda bi morala u Monaku 4:4.

Poraz Zvezde u Monaku

Ako Monako savlada srpskog šampiona, onda se crveno-belima verovatno smeši ispadanje iz Evrope. Tada je i treće mesto teško dokučivo. Samo u slučaju da Trabzon kod kuće sa većom razlikom izgubi od Ferencvaroša (nego Zvezda od Monaka), srpski prvak može do Lige konferencije.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana