PRAVDA UZ SREDOJEVIĆA: Viši sud u Južnoj Africi proglasio našeg trenera nevinim po svim tačkama optužnice

Novosti online

27. 09. 2022. u 08:34

VIŠI sud u Južnoj Africi oborio je presudu prvostepenog suda u Port Elizabetu i oslobodio našeg trenera Milutina Sredojevića optužbi i proglasio ga nevinim. Time je skinuta ljaga sa imena uspešnog srpskog stručnjaka.

ПРАВДА УЗ СРЕДОЈЕВИЋА: Виши суд у Јужној Африци прогласио нашег тренера невиним по свим тачкама оптужнице

FOTO: N. Paraušić

Nameštaljku da je navodno polno uznemiravao konobaricu na stadionu, prvostepeni sud u Port Elizabetu, bez ikakvih dokaza, pretvorio je u sramnu odluku, kaznivši Sredojevića sa tri godine uslovno.

Inače, ta mogućnost mu je bila najavljena zbog odluke da napusti Južnu Afriku i preseli se u Zamalek u Egiptu. Rekli su mu da će mu, ako to uradi, namestiti igru, što su i učinili. Pravda je bila spora, ali na kraju dostižna.

- Ponovo sam se rodio, a prošao sam kroz pakao. Želeli su da unište uspešnu sportsku reputaciju koju sam sticao godinama u Africi. Ljubav navijača umnogome mi je pomogla da sve lakše podnesem - istakao je Sredojević, koji je u Africi osvojio 19 trofeja.

Sada kada je pravda zadovoljena, naš trener je preko advokata podneo milionski zahtev za odštetu, a čitav iznos namerava da da za razvoj omladinskog fudbala u Srbiji i Ugandi.

Sredojević je na funkciji selektora Ugande, sa kojom je obezbedio plasman za Afrički kup nacija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!