ČULI SU "SRBIJA" I KRENULI DA LOME: Neverovatna dešavanja na meču Rumunija - Bosna i Hercegovina (VIDEO)

Novosti online

26. 09. 2022. u 22:36 >> 23:03

HRVATSKA se našla "na tapetu" zbog ponašanja njenih navijača u Austriji, a Bosna i Hercegovina će zbog njenih huligana koji su otišli na meč u Rumuniju.

ЧУЛИ СУ СРБИЈА И КРЕНУЛИ ДА ЛОМЕ: Невероватна дешавања на мечу Румунија - Босна и Херцеговина (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Dok su hrvatski tifozi svojim ponašanjem zgrozili austrijsku javnost, oni iz BiH su najpre zbunili Rumune, ali i izavali - besnu reakciju.

Naime, kada se rumunska publika našalila s gostujućim navijačima skandirajući im "Srbija! Srbija!", verovatno nije ni slutila da će "BH fanatikosi" krenuti da kidišu ka domaćim pristalicama.

Leteli su razni predmeti ka Rumunima, zatrčavali su se bosanski huligani na ogradu, ali im ni domaćini na stadionu u Bukureštu nisu ostali dužni:

Usledio je "juriš" i rumunskih navijača, kratkotrajni okršaj kod ograde koja je delila dve pomenute strane, a onda je intervencija lokalne policije, koja je pendrecima primirila sugrađane, dovela do kraja fizičkog okršaja.

Ipak, čitava scena je dovela do nove salve povika "Srbija! Srbija!", što možete videti i u snimku koji je pred vama:

So na ranu navijačima iz Bosne i Hercegovine dodavali su rumunski fudbaleri koji su,  iako poslednji na tabeli grupe 3 B Lige nacija napunili mrežu gostiju - 4:1.

Nedugo posle objavljivanja ove vesti na portalu "Novosti", osvanuo je još jedan snimak incidenta, napravljen izbliza, a na njemu se čuje kako su, po okončanju tuče - bosanski navijači vikali rumunskim "Cigani, cigani!":

U ponedeljak je incidenata bilo i pred najzanimljiviji meč, okršaj Engleske i Nemačke koji je na poluvremenu za rezultat imao 0:0, a na kraju 3:3. "Panceri" su poveli sa dva pogotka razlike, pa domaćini potom sa 3:2, da bi Haverc (strelac najlepšeg gola na meču, za pomenutih 0:2) u samom finišu iskoristio ne baš idealnu intervenciju golmana Poupa da postavi konačan rezultat.

Tuča se, naime, dogodila u okolini Vemblija, gde je stotinak nemačkih navijača pokušalo da upadne u baštu paba u kome je bilo daleko više Engleza, koji su nepozvane goste isterali:

Liga nacija se, podsetimo, nastavlja u utorak, a u centru pažnje ovdašnje javnosti svakako su ne samo oni koji Srbiju spominju, već naši "orlovi".

Srbija je u subotu posle preokreta pobedila Švedsku uz tri gola Aleksandra Mitrovića, ali sada joj sledi najvažniji zadatak.

U poslednjem kolu, ekipa selektora Dragana Stojkovića Piksija u utorak igra protiv Norveške - u meču koji odlučuje o tome koja će od te dve ekipe proći u elitnu, "A" diviziju Lige nacija

Italija na završnom turniru Lige nacija


Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se na finalni turnir Lige nacija, pošto je u Budimpešti savladala Mađarsku 2:0 i osvojila prvo mesto u grupi 3 A divizije, sa bodom više od pomenutog suparnika.

Strelci za evropske šampione bili su Đakomo Raspadori u 33. i Federiko Dimarko u 52. minutu.

Italijani su se pridružili Hrvatskoj i Holandiji, a poslednji učesnik finalnog turnira biće Portugal ili Španija.

U grupi u kojoj su Italija i Mađarska nalaze se, na dnu tabele, sa sedam, odnosno tri boda, Nemačka i Engleska.

Kada je o B diviziji reč, u pomenutoj grupi u kojoj je Bosna i Hercegovina prva sa 11 bodova a Rumunija poslednja sa sedam, Finska je nadigrala Crnu Goru u Podgorici sa 2:0 i pretekla je za bod, pošto je skupila osam.

U C diviziji gosti su se naslađivali - Gruzija je pobedila ekipu Gibraltara sa 1:2, a Bugarska Severnu Makedoniju sa 0:1. U D diviziji Estonija je napunila mrežu San Marina - 0:4.

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a