"NISAM JA KUVAR!" Dragan Stojković Piksi odbrusio u Oslu pred meč odluke, Norveška - Srbija

Tanjug

26. 09. 2022. u 19:48

FUDBALSKA reprezentacija Srbije igra u utorak u Norveškoj odlučujući meč za plasman u elitnu, A diviziju Lige nacija, a selektor "orlova" Dragan Stojković Piksi na vrlo originalan način je otvorio konferenciju za štampu.

НИСАМ ЈА КУВАР! Драган Стојковић Пикси одбрусио у Ослу пред меч одлуке, Норвешка - Србија

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Upitan da li je našao "recept za Erlinga Brauta Halanda", fantastičnog norveškog napadača, odmahnuo je rukom:


- Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. Okružen je u Mančester sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja - rekao je Stojković.

Norveška i Srbija u utorak od 20.45 u Oslu u direktnom duelu odlučuju ko će biti pobednik grupe i izboriti plasman u A Ligu nacija.

- Utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rešenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće.Treba biti maksimalno skoncentrisan, voditi računa o njihovim centarštevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora - izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Oslu.

Selektor Srbije naglašava da ni ovoga puta nema ni najmanju dilemu oko sastava tima.

- Naravno da u glavi opet imam startnih 11, bez obzira što imamo određene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Milinkovića Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktavan fudbal, tako će biti i utorak u Oslu – rekao je Stojković.

Kapiten Srbije Dušan Tadić, koji će protiv Norveške odigrati jubilarnu 90. utakmicu u dresu nacionalnog tima, kaže da nije bitan broj mečeva, već rezultat koji se napravi sa reprezentacijom.

- Dakle, računa se broj pobeda, broj učešća na završnim turnirima Evropskog i Svetskog prvenstva. Inidividualna statistika je nebitna, pogotovo taj broj nastupa... Očekuje nas jedna izuzetno zahtevna utakmica. Ulog je prvo mesto u grupi i plasman u viši rang Lige nacija. Daćemo sve od sebe da osvojima tri boda u Oslu. Norveška ima odličnu ekipu, nisu tu samo Haland i Odegard. Pobedili su nas u Beogradu, ali tada je jedan detalj prelomio u njihovu korist. Naša ideja ostaje ista, želimo da dominiramo od prvog minuta i da ofanzivnom igrom stignemo do cilja. To je ono što Mister Stojković traži od nas na svakoj utakmici. Da igramo lep fudbal i da kroz igru stižemo do rezultata - rekao je Tadić.

Podsetimo, Srbija je posle preokreta pobedila Švedsku uz tri gola Aleksandra Mitrovića, a sada ostaje da se vidi ko će, Srbija ili Norveška, proći u elitnu, "A" diviziju Lige nacija, o čemu bi mogli da odlučuju i neki naizgled ne toliko važni parametri, o kojima su vam "Novosti" već pisale.

 

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije