NEĆE VALJDA OVO DA USVOJE? UEFA u Hrvatskoj odlučuje o potezu koji bi mogao da izazove veću pobunu od Superlige

Novosti online

19. 09. 2022. u 22:19

HRVATSKA će u utorak biti domaćin zasedanja Izvršnog odbora UEFA, a na Hvaru će se tom prilikom raspravljati o jednoj ideji koja sigurno neće dobro biti primljena kod navijača i klubova.

НЕЋЕ ВАЉДА ОВО ДА УСВОЈЕ? УЕФА у Хрватској одлучује о потезу који би могао да изазове већу побуну од Суперлиге

FOTO: FK Crvena zvezda

Naime, evropska fudbalska organizacija razmišlja o tome da finale Lige šampiona premesti na drugi kontinent, tačnije u SAD, a tu ideju najviše zagovara predsednik PSŽ-a, Naser Al-Kelaifi. Bogati vlasnik Parižana je jedan od članova Izvršnog odbora, ali i čelnik Udruženja evropskih klubova, pa se nada da će mu taj predlog proći, ali...

Izgleda da se uzalud nada.


Američki "Atletik" saznaje da bi pomenuta odluka izazvala veliku pobunu kod navijača i klubova, pa je realnija druga opcija.


I to ona da neka od utakmica grupne faze bude odigrana izvan Evrope, što samo po sebi - baš i nema mnogo veze sa takmičenjem koje predstavlja "nadmetanje najboljih evropskih klubova". Ali, novac koji donosi odigravanje utakmica u drugim krajevima sveta je toliki da ne samo da giganti sada već redovno svoje letnje pripreme obavljaju po Americi (nekad i u Australiji i Aziji), već se to izgleda sprema i Ligi šampiona. "Na kašičicu", za početak, kad se već klubovi bune zbog "selidbe" finala Lige šampiona s evropskog tla.

Ali, to nije sve...

- Jedna od varijanti je da se izvan Evrope odigrava utakmica Superkupa. Uz to, UEFA razmatra uvođenje turnira na početku sezone na kojem bi učestvovao aktualni osvajač Lige šampiona i još tri najbolje ekipe, a nadmetanje bi nosilo ime "Uvodni turnir" - javlja Atletik.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde se na originalan način zahvalili Milanu Pavkovu za sve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati