MANČESTRER JUNAJTED DOBIO NEOČEKIVANO POJAČANJE: Nebrušeni dijamant engleskog fudbala ponovo na treninzima crveni đavola

Novosti online

16. 09. 2022. u 19:58

GODINA nije najbolje počela za Mejsona Grinvuda, super-talentovanog fudbalera Mančester junajteda. Odigrao je mladi Englez poslednji meč za "crvene đavole" još 22. januara, a od tada ga nije bilo u protokolu slavnog premijerligaša. Razlog dobro poznat - optužbe za silovanje. Posle mnogo kontroverzi i pakla kroz koji je prošao u poslednjih nekoliko meseci nešto bolji dani se naziru za reprezentativca "gordog-albiona".

МАНЧЕСТРЕР ЈУНАЈТЕД ДОБИО НЕОЧЕКИВАНО ПОЈАЧАЊЕ: Небрушени дијамант енглеског фудбала поново на тренинзима црвени ђавола

FOTO:EPA

Podsetimo, Grinvud je uhapšen u januaru kad je njegova bivša devojka postavila slike i video snimke, koji govore o nasilju i silovanju. Mladi fudbaler je potom saslušan i zbog sumnje da joj je pretio ubistvom, a policija je istragu nastavila na osnovu materijalnih dokaza o fizičkom nasilju.  

Samo nekoliko sati nakon što su se optužbe pojavile na internetu, napadač Junajteda je suspendovan od strane kluba do daljeg. Kompanija „Najk“ raskinula je ugovor sa fudbalerom Junajteda, a takođe je izbačen iz video igre „FIFA 22“.

FOTO: EPA

Neko vreme je proveo u zatvoru, potom je uz plaćanje basnoslovne kaucije pušten na slobodu, a istraga je odložena do daljnjeg.

Sada, blizu osam meseci nakon tog incidenta Grinvud, koga je klub sve vreme plaćao 75.000 funti na nedeljnom nivou, ponovo se nalazi na trening terenima engleskog giganta, a našao se i na spisku U-21, rezervnog tima Mančestera.

Radi se o igraču enormnog potencijala, koji je već demonstrirao na najvećoj sceni svoj raskošan talenat, pa je klub neočekivano dobio pojačanje pred nastavak.

Naravno, još će vode morati da proteče Temzom da bi Mejson ponovo dobio šansu u prvom timu, ali nema sumnje da će Ten Hag želeti da radi sa ovim nebrušenim dijamantom ostrvskog fudbala u nekoj bližoj, ili daljoj budućnosti.

FOTO:EPA

Grinvud je debitovao za seniorsku ekipu Junajteda u martu 2019. i odigrao je ukupno 129 nastupa za klub i postigao 35 golova.

 

Bonus video: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna