PUČE TEŠKA BRUKA NA OSTRVU! Roman Abramovič gleda i ne može da veruje: NJegovi naslednici ne znaju ni osnove fudbala

Novosti online

13. 09. 2022. u 18:38

PUČE teška bruka na Ostrvu. Predsednik Čelsija Tod Boli tražio je od nekadašnjeg menadžera londonskog kluba Tomasa Tuhela da igra sa 12 fudbalera, prenosi britanski "Atletik".

ПУЧЕ ТЕШКА БРУКА НА ОСТРВУ! Роман Абрамович гледа и не може да верује: Његови наследници не знају ни основе фудбала

Foto arhiva VN

Podsetimo, londonski klub je pre nedelju dana uručio otkaz Tuhelu posle poraza od zagrebačkog Dinama 1:0 u meču prvog kola Lige šampiona. Umesto njega na poziciju trenera "plavci" su imenovali dosadašnjeg menadžer Brajtona, perspektivnog Grejema Potera.

Britanski mediji navode da su novi vlasnici Čelsija na čelu sa Bolijem bili nezadovoljni radom Tuhela i da su samo tražili razlog da mu uruče otkaz.

FOTO: EPA

Boli je navodno prilikom pregovora sa Markom Kukureljom, koji je iz Brajtona prešao u Čelsi, razgovarao sa fudbalerom o njegovom menadžeru Poteru. Novinari na Ostrvu ističu da je to dokaz da je Čelsi već neko vreme skautirao Poterov rad.

Sa druge strane renomirani "Atletik" donosi priču da je Boli prilikom prezentacije svog novog projekta Tuhelu, između ostalog, predlagao i stil igre i formaciju po kojoj bi londonski klub trebalo da bude prepoznatljiv.

Foto arhiva VN

Britanski mediji navode da je Boli tražio da Čelsi igra u formaciji 4-4-3, što je 11 fudbalera u polju, a 12 ukupno na terenu. "San" ističe da se nije radilo o grešci, pošto je bilo očigledno da novi vlasnici londonskog kluba nisu bili upoznati sa osnovama fudbalske igre.

Boli i njegovi saradnici su tom prilikom izgubili svaki vid autoriteta pred Tuhelom, a sada kada su isplivali ovi detalji čuju se i vapaji navijača londonskog giganta da se u klub vrati Roman Abramovič, jer ne žele da ovakve neznalice odlučuju o sudbini njihovog tima.

Izvori bliski klubu su demantovali ovu informaciju, ali se oglasio bivši engleski reprezentativac Rio Ferdinand.

Foto AP

- Priča o formaciji 4-4-3 je istinita. Vlasnici Čelsija su hteli previše da se mešaju u posao menadžera, a znalo se da Tuhel to neće da podnese. Smena Tuhela je mogla da se očekuje - rekao je legendarni štoper Mančester Junajteda.

BONUS VIDEO: Vlahović novi rekorder - pet najvećih transfera srpskih fudbalera

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)