U ČAST FUDBALSKOG MISTERA: Drugi “Trofej Radomir Antić”

N. Janković

08. 09. 2022. u 10:16

U Užicu je u četvrtak počeo drugi “Trofej Radomir Antić”, u čast fudbalskog mistera do 11. septembra nadmetaće se čak 116 ekipa iz Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Tako je grad na Đetinji ovih dana mesto okupljanja mladih iz regiona, a manifestacija je okupila oko 1.500 dece iz 116 klubova, uzrasta od 2010. do 2015. godišta.

У ЧАСТ ФУДБАЛСКОГ МИСТЕРА: Други “Трофеј Радомир Антић”

Grad Užice

- Čast je za mene što i na ovaj način mogu da se setim svega što smo Radomir i ja prošli zajedno. Mnogo toga naučio sam od njega, on je iza sebe ostavio mnogo toga. Sva deca, svi učesnici imaju na koga da se ugledaju i da shvate da je Radomir Antić jedno od najvećih svetskih fudbalskih imena – naglasio je Milovan Rajevac, najavljujući turnir.

Tokom fudbalskog festivala, poded nadmetanja mladih učesnika, na Trgu partizana je upriličena izložba fotografija, postavljena je „fudbalska arena“, pred Užičanima i gostima nastupiće „Enter bend“, a za petak je najavljen vatromet, defile ekipa i nastup trubačkog orkestra Ivana Jovanovića.

Ove godine na turniru je ustanovljena nagrada za fer plej, koja nosi ime Mašana Martinovića, dečaka koji je 12. avgusta tragično nastradao na Cetinju, a njegova ekipa „Viner“, nastupiće u Užicu.

- Drago mi je da sam gost u Užicu a još draže što ću biti učesnik manifestacije posvećene Radomiru Antiću, koji je zaslužio i to i mnogo više. Gde god je bio i radio on je sve najbolje je činio za naš narod i našu zemnju, živeo je i živeće večno u našim srcima - istakao je Dragoljub Bekvalac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)