JOŠ KORAK DO ELITE: Zvezda bi opet sa Liverpulom, Milanom i ostalim fudbalskim silama

Z. Ć.

17. 08. 2022. u 10:30

NAJBOLjI od najboljih, što bi Francuzi rekli "krem de la krem". Ukoliko Crvena zvezda uspe u nameri da preskoči izraelski Makabi i plasira se u Ligu šampiona, tamo će je čekati elita evropskog fudbala.

ЈОШ КОРАК ДО ЕЛИТЕ: Звезда би опет са Ливерпулом, Миланом и осталим фудбалским силама

FOTO: M. Vukadinović

Velika je čast biti deo tog odabranog, prebogatog društva. Predvođeni trenerom fanatikom Vladanom Milojevićem, crveno-beli su u sezonama 2018/2019. i 2019/2020. osetili kako je igrati protiv najjačih. "Marakana" je umela da dočeka i ugosti Nejmara, Salaha, Kejna, Levandovskog...

Sigurno je i njima bilo zadovoljstvo što su osetili jedinstvenu atmosferu legendarnog beogradskog stadiona na kome su i najveći padali. U čuvenom grotlu "izgoreo" je Klopov Liverpul iako se posle toga popeo na krov Evrope. Bilo je to nezaboravno veče 6. novembra 2018, u kome je dvostruki strelac Milan Pavkov bio glavni junak neverovatne fudbalske bajke.

Dešavali su se i debakli sa Bajernom, Pari Sen Žermenom, što je mnogo normalnija pojava od nekog čuda, s obzirom na to koliko je enormna razlika u budžetima.

Zvezda se sada nada trećoj Ligi šampiona i novim spektaklima. Sada je zrelija i jača da se još snažnije suprotstavi "monstrumima" kao što su Bajern, Mančester siti, Real, Barselona, Čelsi... Tu su i Milan, Juventus, Atletiko, Dortmund, Porto ili Inter. Od 32 ekipe koje će igrati u grupnoj fazi LŠ, poznato je 26 sigurnih učesnika, dok će šest timova elitu izboriti posle plej-ofa. Za srpski fudbal i navijače crveno-belih bilo bi idealno da u toj šestorci bude i Crvena zvezda.

Žreb za Ligu šampiona 25. avgusta

ŽREB za grupnu fazu Lige šampiona održaće se 25. avgusta, a ukoliko se u njemu nađe Crvena zvezda, gotovo je izvesno da će biti u četvrtom šeširu, jer u treći bi uskočila samo u slučaju da u predstojećem plej-ofu ispadnu sve tri ekipe koje imaju veći klupski koeficijent od crveno-belih: Benfika, Rendžers i Dinamo Zagreb.

BONUS VIDEO: ZVEZDIN JUNAK: Mirko Ivanić, posle tri asistencije, dao i gol Voždovcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!