SKANDAL TRESE ENGLESKU! Navijači Liverpula izviždali nacionalnu himnu

Novosti online

30. 07. 2022. u 19:31

NEVEROVATNE scene dolaze nam sa ostrva...

СКАНДАЛ ТРЕСЕ ЕНГЛЕСКУ! Навијачи Ливерпула извиждали националну химну

FOTO: AP

Navijači Liverpula odlučili su da nastave svoju tradiciju zviždanja državnoj himni, uoči meča Komjuniti šilda sa Mančester Sitijem.

Crveni su danas igrali na stadionu "King Pauer", s obzirom da je prioritet da zaigra na "Vembliju", imala ženska fudbalska reprezentacija Engleske.

Pristalice koje su otputovale u istočni Midlends, proizvele su kao i obično sjajnu atmosferu.

Međutim, došlo je do spornog incidenta uoči početka utakmice, a u centru zbivanja bili su strastveni navijali Liverpula, koji su glasno ukazivali na prezir prema nacionalnoj himni, uz primetno zviždanje i uz uzvike je**te se torijevci!

FOTO: Tanjug/AP

Neki će se sigurno zapitati zašto se navijači redsa tako ophode prema nacionalnoj melodiji, a sve to datira još od ranih 1980-ih.

Ozbiljno protivljenje konzervativnoj vladi u to vreme, kao i posledice čuvene tragedije na "Hilsborou", zabili su klin između grada i ostatka zemlje.

Takođe i moderna istorija donela je sa sobom još veći jaz, pa su i sva dešavanja u gradu Bitlsa poslednjih godina dodatno podgrejala netrpeljivost prema sopstvenoj zemlji.

Naime, oni zameraju i državi što pokušava da izvuče novac sa "Enfilda" i "Gudisona" na razne načine i da ih uloži u ostatak zemlje.

Takođe, hladni odnosi se ogledaju i u tome da navijači Liverpula ne podržavaju utakmice nacionalnog tima. Sve češće može se uočiti i zastava na "Enfildu", sa natpisom "Skauzeri nisu Englezi", kao simbol čitave borbe države i grada.


Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije