ZVEZDIN PROBLEM SA BEKOVIMA: Posle neočekivanog raskida ugovora sa Pičinijem, jedino rešenje po desnom boku je....

Z. Ć.

13. 07. 2022. u 21:36

GODINAMA se na "Marakani" bezuspešno traži rešenje kako da se Milan Rodić bar malo rastereti na poziciji levog beka, a sada je izbio požar i po desnoj strani.

ЗВЕЗДИН ПРОБЛЕМ СА БЕКОВИМА: После неочекиваног раскида уговора са Пичинијем, једино решење по десном боку је....

FOTO: M. Vukadinović

Crvena zvezda je neočekivano i sporazumno raskinula ugovor sa italijanskim defanzivcem Kristijanom Pičinijem (29).


- Hvala Kristijanu na profesionalnom odnosu prema klubu. Reč je o veoma kvalitetnom igraču, koga je zadesila teška povreda i još nije uspeo da se vrati na nivo na kom je bio. Odigrao je dobru polusezonu, našao se i na spisku italijanske reprezntacije u junu, ali tempo je u ovom trenutku prejak. Shvatili smo da ni pored dobro odrađenih priprema ne može da bude u top-formi za kvalifikacije za Ligu šampiona, njemu je bilo jasno da ne može da pomogne klubu na način na koji želi i odlučili smo se za sporazumni rastanak. Bio je veoma fer prema klubu, pa nećemo imati nepredviđenih izdataka. Pičiniju želimo sve najbolje u nastavku karijere - istakao je Mitar Mrkela, sportski direktor crveno-belih.

Kada je u januaru došao iz Valensije kao slobodan igrač, verovalo se da je Pičini pravi i dugoročni izbor na poziciji desnog beka. Međutim, u crveno-belom dresu odigrao je 13 utakmica i od starta se videlo da kaska i da je daleko od prave forme. Njegovo posrtanje i hvatanje za ložu srušilo je sve Zvezdine šanse u revanšu protiv Rendžersa. Zbog njega je nedavno Milan Gajić otišao u CSKA, jer je, po rečima Zvezdana Terzića, znao da će biti Pičinijeva rezerva. Procena je ispala pogrešna, kao i sa Akselom Bakajokom, pa je sada samo Marko Gobeljić na raspolaganju Dejanu Stankoviću kao desni bek.


Na potezu je sportski sektor, ovaj požar po desnoj i levoj defanzivnoj strani što pre mora da se rešava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)