POČINJE FUDBALSKA LIGA U UKRAJINI: Mečevi će se igrati uz prisustvo vojske, u blizini terena biće skloništa

Novosti online

12. 07. 2022. u 15:19

NOVA sezona fudbalskog prvenstva Ukrajine trebalo bi da počne 23. avgusta, objavio je ministar sporta Vadim Gucajt na svom "Fejsbuk" nalogu. Prošla sezona prekinuta je februaru zbog specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini i u njoj nije proglašen pobednik.

ПОЧИЊЕ ФУДБАЛСКА ЛИГА У УКРАЈИНИ: Мечеви ће се играти уз присуство војске, у близини терена биће склоништа

Foto: pixabay

Utakmice će se, ako bude sve po planu, igrati pod strogim sigurnosnim merama.


-Još pregovaramo oko detalja, ali sa sigurnošću mogu reći da će se utakmice igrati u Ukrajini, bez prisustva publike, uz dopuštenje lokalnih vojnih uprava i uz obvezno pridržavanje svih sigurnosnih pravila - napisao je Gucajt.

Ministar sporta je istakao i da je sigurnost najvažnija, zbog čega će biti obezbeđena posebna skloništa.

- Sigurnost pre svega! U blizini stadiona biće sklonište, opremljeni po svim standardima. Tokom vazdušnih napada utakmice će prestati - fudbaleri, treneri i stručni štab će se brzo skloniti. Obvezno je i prisustvo predstavnika lokalnih vojnih uprava i medicinske pomoći - navodi Gucajt.

On je takođe dodato da je zbog morala veoma važno da se igra fudbal u Ukrajini.

- Veoma je važno nastaviti sa fudbalom, kao i sa ostalim državnim prvenstvima u Ukrajini. Takmičimo se i navijamo. Nastavljamo da se borimo i pobeđujemo. U svakom slučaju, ukrajinski sport i volja za pobedom na svim frontovima se ne mogu zaustaviti. Stalno dokazujemo da su Ukrajinci nacija pobednika - zaključio je.

U ligi će igrati 16 klubova, a iako je bilo spekulacija da bi se prvenstvo moglo igrati u Poljskoj, takva odluka nije donesena. Klubovima će biti dozvoljeno da igaju u inostranstvu samo ako se radi o klubovima koji su u evropskim takmičenjima.


BONUS VIDEO: Narod oduševljeno dočekao Đokovića
 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!