AJAKS OBORIO REKORD: Dušan Tadić zvanično dobio saigrača, Srbin sa oduševljenjem dočekao veliko pojačanje

Novosti online

09. 07. 2022. u 09:30

NEMA štednje u Ajaksu! velikan iz Amsterdama je i dalje finansijski moćan.

АЈАКС ОБОРИО РЕКОРД: Душан Тадић званично добио саиграча, Србин са одушевљењем дочекао велико појачање

FOTO: AP/Tanjug

Holandski gigant iz Totenhema doveo reprezentativca istoimene zemlje, Stivena Bergvijna (24), izdvojivši najveću sumu u klupskoj istoriji. 

Klub je tim transferom probio i oborio sve rekorde, pa je tako je igrač star 24 godine postao najskuplji igrač u istoriji holandskog fudbala. Plaćen je neverovatnih 31.250.000 evra.

Dušan Tadić je dakle dobio saigrača top klase, a kapiten "orlova" očigledno je oduševljen potezom uprave "kopljanika", pa je podelio i fotografiju sa najnovijom akvizicijom Ajaksa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dušan Tadić (@dusantadic)

Igrač je potpisao ugovor do 2027. godine. Bergvajn je tako srušio rekord Sebastijana Alea, koji je svojevremeno koštao 22.500.000 evra. 

Drugi na listi bio je David Neres plaćen 17.400.000 evra, a Miralem Sulejmani vredeo je čak 16.250.000 evropskih novčanica.

Radi podsećanja, najskuplji transfer PSV-a, njihovog najvećeg konkurenta je i dalje prelazak Mateje Kežmana iz Partizana za 14.000.000 evra.

Bergvajn je daleko ispred svih, ali se nije snašao u Premijer ligi. Sada se vraća u rodni grad, u pokušaju da oživi karijeru i pomogne da klub ostvari bolje rezultatu u Ligi šampona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna