FUDBALSKI GIGANT STAO U RED ZA SRBINA: Luka Jović naprasno postao najtraženija "roba" na evropskoj fudbalskoj "pijaci"

V.M.P.

16. 06. 2022. u 20:49

LUKA Jović u žiži je interesevanja španskih fudbalskih medija. Od toga da nema kluba koji je spreman da krene u lov na Srbina, pa da je na korak od pozajmice u Hetafe, preko ponude Ajntrahta i Fiorentine, do toga da je danas u red za potpis Zvezdinog deteta stao evropski gigant.

ФУДБАЛСКИ ГИГАНТ СТАО У РЕД ЗА СРБИНА: Лука Јовић напрасно постао најтраженија роба на европској фудбалској пијаци

Foto Instagram/lukajovic

Posle sjajnih partija u reprezentativnom dresu uprava Real Madrida razmišljala je o potencijalnom zadržavanju u svojim redovima, momka koji pravu šansu da pokaže svoje kvalitet zapravo nije ni dobio. Sada će čelnici "kraljevskog" kluba biti na slatkim mukama, s obzirom na to da je italijanski Milan stao u red za srpskog asa.

Prosto zvuči neverovatno je posle golova u "orlovskom" ruhu Jović naprasno postao skoro najtraženija "roba" na evropskoj "fudbalskoj pijaci".

Ovu vest danas je preneo "Defensa central" insajderski sajt koji se bavi dešavanjima unutar tabora prvaka Evrope. Španski mediji spominju da se radi o sumi od 45 miliona evra koja bi trebala biti dovoljna da zadovolji upravu Madriđana.

FOTO: M. Vukadinović

Real kontinuirano razmišlja o izmenama u napadačkoj liniji, tražeći nekoga ko će nametnuti konkurenciju Karimu Benzemi i kome se može verovati kada je Francuz povređen ili mu treba odmor. Luka Jović trenutno ne izgleda kao taj čovek.

Karlo Anćeloti davao mu je šansu na kašičicu i uprkos svemu nije želeo da veruje srpskom golgeteru. Italijanski trener preferirao je čak i lažnu devetku umesto centarfora istančanog njuha za gol. Srbin nikada nije pronašao svoj trenutak u Real Madridu, pa njegov odlazak iz prestonice Španije posle poziva da sa milanskim timom igra Ligu šampiona deluje neminovno. 

FOTO: AP/Tanjug

Iz Italije takođe ističu da je Fiorentina zainteresovana za napadača. Posle Vlahovića u Juventusu, Pjatek je stigao na pozajmicu iz berlinske Herte, ali se sada vraća u Nemačku. Fiorentina će se ove godine vratiti na evropsku scenu, ali teško da Liga konferencija može da zadovolji apetite Jovića. 

Real Madrid svojevremeno je platio 63 miliona Ajntrahtu, za potpis koji trebalo da Srbina zadrži u prestonici Španije minimum do 2025. godine. Aktuelni prvaci Evrope već su uklonili Bejla, Iska i Marsela sa platnog spiska koji je bio preopterećen, pa su smanjili tekuće troškove, kako bi se suočili sa budućim izazovima u pregovaranju za željene mete.

Luka Jović je minulu sezonu završio sa 19 odigranih utakmica. Ukupno je odigrao samo 551 minut, pa je bilo gotovo nemoguće da pokaže svoj kvalitete koje nesumnjivo poseduje.

Postigao je jedan pogodak i upisao tri asistencije.

 


BONUS VIDEO: Proslava titule Lige šampiona na trgu u Madridu
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati