SVI UZ ORLOVE U LJUBLJANI: Evo gde možete da gledate utakmicu Slovenija - Srbija

N. I.

12. 06. 2022. u 08:56

NASTAVLjA se pohod fudbalske reprezentacije Srbije na prvo mesto u grupi 2 B Lige nacija. Orlovi u četvrtom kolu gostuju u Ljubljani na stadionu Stožice od 20.45, a direktan televizijski prenos gledaoci u Srbiji moći će da prate na dve televizije, a na portalu "Novosti" moći ćete da pratite tekstualni prenos ove utakmice.

СВИ УЗ ОРЛОВЕ У ЉУБЉАНИ: Ево где можете да гледате утакмицу Словенија - Србија

FOTO: AP/Darko Vojinovic

Najavljen je i veliki broj srpskih navijača na tribinama novog ljubljanskog stadiona. Kapacitet je 16.000 bar nekoliko hiljada biće navijači Srbije koji se očekuju iz celog regiona.

Za sve one koji ne budu na stadionu Stožice ili uz portal "Novosti", utakmicu će prenositi TV Arena sport na svom Premijum 1 kanalu, kao i RTS na prvom kanalu.

ŠETNjA Stojković juče u Ljubljani/FOTO: FSS

"Orlovi" su sinoć imali zvaničan trening stadionu "Stožice", na kojem ih večeras dočekuju Slovenci, željni revanša za blamažu u Beogradu od pre sedam dana (4:1), ali gosti žele tri boda po istom receptu iz Beograda.

Stojković će večeras na "zmajčeke" najverovatnije da pošalje najjaču ekipu. U prvu postavu vraća se Aleksandar Mitrović, koji je zbog žutih kartona bio suspendovan za meč u Švedskoj. Srbija želi sa nova tri boda da ode na više nego zasluženi letnji odmor. Ako ga je iko zaslužio, posle duge i naporne sezone, u koju su se smestile kvalifikacije i plasman na Mundijal u Kataru, pa i sjajna godina mnogih naših asova po evropskim klubovima, onda su ga zaslužili "orlovi".

Srbija bi pobedom mogla da preuzme čelo tabele, ukoliko Norveška ne pobedi Švedsku u Oslu.

Večerašnji meč u Ljubljani biće osmi susretg naše reprezentacije sa Slovenijom, a trenutni bilans je po jedna pobeda obe selekcije i pet remija, uz gol-razliku 11:9 za orlove.

Jedan od ljudi koji se rado priseća jednog od najuzbudljivijih duela našeg A tima i Slovenije je aktuelni pomoćnik selektora Stojkovića, Ljubinko Drulović. On je bio jedan od junaka prve istorijske utakmice ove dve selekcije, dok se naša još zvala SR Jugoslavija, kada smo se na EP u Belgiji sastali sa "zmajčekima". Bilo je na kraju 3:3, pošto nas je prethodno Slovenija bacila na kolena vođstvom od 3:0 u 57. minutu.

- Taj meč u belgijskom gradu Šarlroa je jedna od najluđih svih vremena na završnim turnirima Evropskog prvenstva. Mihajlović je isključen kod rezultata 3:0 za Sloveniju i u nama je u tom trenutku proradio inat. To su momenti u karijeri koje nije lako opisati rečima. Jednostavno, izvukli smo iz sebe duple kapacitete i stigli do izjednačenja. Savo je dao prvi, posle toga pas Peđe Mijatovića i ja dajem drugi gol. Mislim da su Slovenci tada potonuli psihološki. Dolazi i treći gol. Probio sam po levoj strani, asistirao Savi za 3:3 i tada je nastao šou. Jokan je u poslednjem minutu imao šansu i za četvrti pogodak. U tome je draž fudbala. Čak i ako ste brojčano slabiji, a timski ujedinjeni, možete mnogo. Da budem još konkretniji, možete svašta - prisetio se juče pre podne Drulović drame iz 13. juna 2000. godine, dok se sa ostatkom ekipe šetao centrom Ljubljane.

BONUS VIDEO: Rambo Petković o šansama Srbije na Mundijalu

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVE INFORMACIJE: Evo u kakvom je stanju sin Dejana Stankovića