PERUANCI LUDI ZA FUDBALOM: Državni praznik zbog baraža

Novosti online

11. 06. 2022. u 12:18

PREDSEDNIK Perua Pedro Kastiljo proglasio je nacionalni praznik na dan 13. juna kada će fudbalska reprezentacija te južnoameričke države igrati protiv Australije za prolaz na Svetsko prvenstvo u Kataru.

ПЕРУАНЦИ ЛУДИ ЗА ФУДБАЛОМ: Државни празник због баража

FOTO: AP

Lepu vest za sve Peruance saopštio ju je Ministar kulture te zemlje Alehandro Lalas, koji je precizirao da tog dana nijedna državna ustanova (osim bolnica) neće raditi, a da je na privatnom sektoru da li će primeniti odluku vlade tog dana.

- Savet ministara je odlučio da čitav dan bude praznik kako bi naš narod gledao kako reprezentacija ide na Svetsko prvenstvo u Kataru. To će motivisati ljude da se organizuju, mogu izaći i na ulicu da se ujedine u ovom velikom momentu. Smatramo da je to događaj zajedništva, nacionalizma i nacionalnog identiteta i od kojeg privatni sektor može opciono imati koristi - rekao je ministar kulture Perua.

Peru i Australija će ukrstiti koplja na neutranom terenu, na stadionu Al Rajan u Kataru, a pobednik će zauzeti jedno od dva preostala mesta koja su ostala upražnjena za Mundijal koji kreće u novembru.

BONUS VIDEO: Stanojević pobesneo zbog nedosuđenog penala 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!