ZVEZDA NE STAJE: Posle Kangve stiže i Rodrigao, Partizanova talija

Novosti online

30. 05. 2022. u 09:35

CRVENA zvezda je u tišini završila prvo letnje pojačanje, dosadašnjeg vezistu Arsenala iz Tule Kingsa Kangvu.

ЗВЕЗДА НЕ СТАЈЕ: После Кангве стиже и Родригао, Партизанова талија

FOTO: M. Vukadinović

Samo dve sedmice prošlo je od kada je bivši đak Miodraga Božovića pomenut kao potencijalni novajlija do trenutka kada je šampion Srbije objavio da je potpisao četvorogodišnji ugovor sa reprezentativcem Zambije.

Crveno-beli su odlučili da ubrzaju aktivnosti na letnjoj pijaci, svesni da bi trebalo da imaju formiran tim do sredine juna, pošto prvenstvo Srbije, sa nikada većim ulogom, startuje već 9. jula. Tu su i kvalifikacije za Ligu šampiona kao letnji prioritet.

Sportski sektor crveno-belih namerava da ojača postojeći kadar sa četvoricom ili petoricom novih igrača, i da osveži svaku liniju tima Dejana Stankovića. I čini se da je na dobrom putu da dovede jednu od dve velike želje iz redova ruskog Sočija, Brazilca Rodriga Prada, poznatijeg kao Rodrigao.

Bez obzira na status Strahinje Erakovića, koji je najprimamljiviji igrač Crvene zvezde, odgovorni sa Marakane su odavno rešili da dovedu još jednog centralnog beka. Posebno što Radovanu Pankovu ističe ugovor.

FOTO: M. Vukadinović

 

Crvena zvezda se tada okrenula drugim rešenjima. Na vrh je isplivao Brazilac Rodrigao, koji posle dolaska iz Žil Visentea ima odličnu sezonu iza sebe. Odigrao je 28 mečeva u svim takmičenjima i postigao tri gola. Soči ga vidi kao igrača od tri miliona evra, što je za srpskog šampiona prevelika cifra. Međutim, u Crvenoj zvezdi su vrlo strpljivi. Odlučili su da sačekaju presudu FIFA, po kojoj će igrači iz Rusije, sa kratkoročnim ugovorima, moći bez ili uz minimalno obeštećenje da pređu u drugove klubove.

Pored Crvene zvezde Rodrigao je na stolu imao i ponude još dva kluba, ali je u ovom trenutku najbliži Beogradu. Brazilac rođen 1995. godine igrao je dvomeč protiv Partizana u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija. Bio je jedan od tragičara, pošto je promašio jedanaesterac u penal seriji.

Mnogo teži zadatak imaće Crvena zvezda u pokušaju da iz istog kluba dovede kolumbijskog napadača Kasijeru.

(Mocartsport)

BONUS VIDEO VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOŠ JE NAŠ: Vojvodina završila veliki posao!