DEPORTOVANO 80 ITALIJANSKIH NAVIJAČA: Policajac ranjen nožem, povređeni su i navijači

Tanjug

25. 05. 2022. u 16:17

NAJMANJE 80 navijača Rome deportovano je u Italiju posle nereda uoči finala fudbalske Lige konferencija između rimskog kluba i Fejenorda, prenosi ABC njuz.

ДЕПОРТОВАНО 80 ИТАЛИЈАНСКИХ НАВИЈАЧА: Полицајац рањен ножем, повређени су и навијачи

FOTO: Printskrin/Tviter/Matt_eooO

Neredi u Tirani su počeli u utorak uveče, kada je došlo do žestokih sukoba holandskih i italijanskih navijača sa lokalnom policijom.


Povodom ovog nemilog događaja obratio se i zamenik načelnika policije Albert Derviši.

- Dve odvojene grupe holandskih i italijanskih navijača sukobile su se sa policijom i tom prilikom povređeno je 19 policajaca i pet civila. Deportovano je 80 italijanskih navijača. Jedan policajac je povređen nožem, a povređena su i trojica italijanskih navijača i dvojica holandskih - rekao je Derviši

On je pozvao navijače oba kluba da se ponašaju "kao Evropljani", kao i da poštuju zakone države u kojoj se nalaze. Derviši je pozvao navijače oba tima da se ne sukobljavaju sa policijom, jer će se u suprotnom zakoni striktno primenjivati. Policijski funkcioner je istakao da se trenutno u pritvoru nalazi 48 navijača Rome i 12 pristalica Fejenorda. On je naglasio da se svaki uhapšeni navijač suočava sa zatvorskom kaznom od sedam godina.

Utakmica između Rome i Fejenorda biće odigrana od 21 čas u Tirani. Nacionalni stadion u Tirani je kapaciteta 20.000 mesta, a očekuje se dolazak 100.000 navijača oba kluba.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde na ulicama Beograda slavili titulu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU BOROVE ŠUME I ČISTOG MORA: Topla preporuka za hotel Sealife Kemer Resort 5*