PIKSI OKUPLJA "ORLOVE": Reprezentacija Srbije kreće u "operaciju" Lige nacija

N. I.

22. 05. 2022. u 21:00

NEMA odmora za fudbalske reprezentativce Srbije. Taman kada se završavaju klupske obaveze po Evropi, počinje novo iskušenje. "Orlovi" kreću u novu sezonu Lige nacija, a selektor Dragan Stojković Piksi je pre nekoliko dana saopštio širi spisak kandidata za prve četiri utakmice koje će Srbija odigrati u roku od samo deset dana.

ПИКСИ ОКУПЉА ОРЛОВЕ: Репрезентација Србије креће у операцију Лиге нација

Foto arhiva VN

Na Piksijevom širem spisku kandidata nalaze se čak 34 igrača i samo oni, za koje selektor odluči da zaslužuju poverenje, biće deo ekipe za utakmice koje navijači čekaju sa velikim nestrpljenjem. Dakle, 2. juna Srbija dočekuje Norvešku, već 5. juna u goste dolazi Slovenija, 9. juna se ide u goste Švedskoj, a 12. juna u Ljubljanu na meč sa Slovenijom.

U ovom junskom ciklusu mečeva Lige nacija selektor Stojković i njegov stručni štab videće kakva je forma Srbije koju u novembru čeka Mundijal u Kataru. Po nekim prethodnim navikama, čekao se spisak prijateljskih mečeva, međutim UEFA je uvođenjem Lige nacija praktično odredila da je ovo takmičenje idealna priprema za Svetsko prvenstvo, pre svega za ekipe koje na najveće takmičenje odlaze sa evropskog kontinenta.

Posle junskih iskušenja u Ligi nacija, svi reprezentativci Srbije će na zasluženi letnji odmor. Neki zbog uspeha u svojim klubovima, a apsolutno svi zbog onoga što su uradili još prošlog novembra, pobedom u Portugaliji i direktnim plasmanom na Svetsko prvenstvo.

Prvo sledeće iskušenje četiri meča Lige nacija u junu, biće septembaski ciklus istog takmičenja. Tada će na programu da budu dve utakmice, kada Srbija dočekuje Švedsku i ide u goste Norveškoj i to će biti praktično uvod u Mundijal.

- Planiramo i dve kontrolne utakmice pred dolazak u Katar i one ćže biti generalna proba pred našu prvu utakmicu na svetskom prvenstvu sa Brazilom - rekao je odmah posle žreba u Dohi selektor Stojković.

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije