USTAŠKO-NACISTIČKI SKANDAL, PA VELIKI INCIDENT: Hrvati opet divljaju

Novosti online

18. 05. 2022. u 10:47

NEMA mira u Hrvatskoj kada se radi o navijačima.

УСТАШКО-НАЦИСТИЧКИ СКАНДАЛ, ПА ВЕЛИКИ ИНЦИДЕНТ: Хрвати опет дивљају

Foto: EPA

Podsetimo, u pretposlednjem kolu prvenstva Dinamo Zagreb je pobedio u gostima Šibenik i zadržao nenadoknadiva četiri boda prednosti u odnosu na svog najvećeg rivala Hajduk. Taj meč je protekao uz pravi ustaški pir na tribinama, gde su dve navijačke grupe, domaći "Funcuti" i zagrebački "Bed blu bojsi", zajedničkim pevanjem zgrozili svet: veličali su zločinačku Nezavisnu Državu Hrvatsku, u kojoj su se, voljom vlasti, vršila masovna ubistva Srba, Jevreja, Roma i drugih tokom Drugog svetskog rata.

Hrvatska policija, nekim čudom, nije na to reagovala, ali jeste na neke navijačke sitnice, no i ona je imala pune ruke posla kada su navijači Dinama došli na košarku.

Naime, nedugo nakon što su u Šibeniku uzvikivali nacistički pozdrav "Slava Ukrajini", koji su proslavili ukrajinski saradnici Hitlerove Nemačke od 1941. do 1945. godine, a pritom su to skandiranje mnogi "Bed blu bojsi" iskoristili da podižu desnu ruku, kao svojevremeno nacisti...

... desio se još jedan skandal.


Košarkaši Dinamo Zagreba i Boska igrali su u hali "Dražen Petrović" za ulazak u prvu ligu Hrvatske. Na tribinama je došlo do nereda navijača, "zbog čega je intervenisao rekordan broj policijskih službenika", pišu hrvatski mediji.

Na kraju utakmice neki navijači hteli su da utrče na parket, došlo je do guranja, a potom i opšte tuče sa snagama za održavanje javnog reda i mira. Sve se nastavilo ispred dvorane, a policija je u jednom trenutku upotrebila suzavac.

Inače, Dinamo je u samom finišu treće utakmice plej-ofa pobedio sa 79:78 i izborio plasman u Premijer ligu.

Ono što se dešavalo na tribinama, ali i izvan dvorane, ipak je zasenilo i ovaj sportski događaj, kao i prethodni, u Šibeniku.

- Sedeli smo na pivu u kafiću pored, odjednom je počela makljaža, navijači na policiju, bačen je i suzavac - rekli su za hrvatski portal "24sata" ljudi koji su se našli na mestu događaja.

Bonus video: Kada je na Kup Koraća ušao vojni orkestar, "delije" i "grobari" su zagrmeli zajedno

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)