RAMBO OPET IGRA FUDBAL: Čudo iz Niš(a)! Rivali nisu mogli da veruju šta se dešava

Александар Илић
Aleksandar Ilić

08. 05. 2022. u 19:58

DEJAN Rambo Petković je živa legenda srpskog fudbala, ali i onog u Brazilu. Tamo je fantastičnu karijeru krunisao bravurama zbog kojih su mu pravljene koreografije preko čitavih tribina, a zbog kojih mu se navijači i dalje klanjaju u zemlji u kojoj je fudbalski ples bio i ostao najlepši. To što je, sada već prilično davno, 2011, završio igračku karijeru, nije ga omelo da u nedelju opet obuje kopačke i obuče dres, i bori se za bodove. I to u drugoj ligi niškog regiona. Sportska rubrika portala "Novosti" donosi vam s lica mesta neobičnu, prilično zanimljivu, ali i veselu priču.

РАМБО ОПЕТ ИГРА ФУДБАЛ: Чудо из Ниш(а)! Ривали нису могли да верују шта се дешава

A. Ilić

Petković je pre 11 godina, tada kao 38-godišnjak, okačio kopačke o klin kao član Flamenga, ali... "stara ljubav zaborava nema". Naročito kada ste majstor u nečemu, a Rambo je to bio i - ostao.

Prošle godine je rešio da opet zaigra, privremeno, a ovog osmog maja - nastupio je za Real.

Iz Niša.

Petković, koji je igrao za madridski Real od 1995. do 1997, za niški Real je zaigrao na gostovanju protiv Spartaka iz Sićeva. U drugoj ligi niškog regiona.

Duel na vrhu Sićevaćke klisure privukao je pažnju i meštana, ali i domaćih fudbalera.

Gostujući tim u svojim redovima imao je neka zaista velika imena, poput Aleksandra Živkovića, Gorana Stojiljkovića, Danila Grujića… Međutim, sasvim očekivano, najveću pažnju privukao je - Dejan Petković.

Domaće fudbalere je oduševilo što je Rambo njihov rival, a Petković je rado porazgovarao sa suparnicima pred početak duela. A onda je pokazao šta zna.

Iako "gazi" petu deceniju, Petković je na terenu opčinio zavidnim fudbalskim umećem, često je ulazio u šanse, a Realu je doneo i vođstvo od 1:0.

U drugom poluvremenu domaćin je uspeo da dođe do izjednačenja. Ipak, u završnici samog duela, popularni Rambo doneo je pobedu svom timu, koju je Petković proslavio u zagrljaju porodice koja ga je bodrila kraj terena. 

Treće poluvreme: "Možda nisam bio najbolji, ali sam bio najlepši!"

Nakon meča usledilo je tradicionalno “treće poluvreme” u kome je bilo “nerešeno”. Uz prase, odlično raspoloženje i nezaobilaznu analizu odigranog meča. 

 

Petkoviću je “uručeno” prase, a okupljenima je rekao da možda nije bio najbolji, ali je bio najlepši na terenu, što je izazvalo osmehe okupljenih.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spektakl kakav fudbal ne pamti

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina