KAD SRBINU PUKNE FILM: Dušan Tadić pogođen čašom piva u lice usred meča, a onda... (VIDEO)

D. N.

02. 04. 2022. u 20:15

DUŠAN Tadić je sa dva poteza obeležio novi, veoma važan trijumf Ajaksa.

КАД СРБИНУ ПУКНЕ ФИЛМ: Душан Тадић погођен чашом пива у лице усред меча, а онда... (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, a i amsterdamskih "kopljanika", vodio je svoju ekipu do nove pobede u holanskom šampionatu, ali tek nakon što su mu "na žulj" stali navijači rivala.

Ajaks je, naime, gostovao Tadićevom bivšem klubu, Groningenu, koji je poveo u 20. minutu golom Larsena, da bi potom srpski as stupio na scenu.

I to nakon što su mu pristalice domaće ekipe konstantno zviždale kada je imao loptu, a bilo je tu i uvreda. Potom i pogađanja čašom piva u glavu.

Prvo asistencija, pa gol, a onda...

Sudija Nijhuis je produžio prvo poluvreme za pet minuta, a u toj nadoknadi vremena Ajaks je dao dva gola.

Dušan Tadić se najpre odlično zagradio na levom krilu, pa asistirao Klasenu za 1:1, da bi u poslednjem momentu prvog dela meča kapiten "kopljanika" realizovao jedanaesterac.

Posle tog pogotka, Tadić je pogođen u glavu jednom čašom punom piva, a onda se okrenuo ka domaćim navijačima, stavio kažiprst preko usana, u stilu "a sad - tišina!". Potom je dodatno gestikulirao domaćoj publici, koja mu je svojevremeno klicala, ali sada na to više ne pomišlja.

Konačan rezultat, 1:3, postavio je u sudijskoj nadoknadi vremena u drugom poluvremenu Berguis, da bi posle meča srpski as pojasnio svoju reakciju.

"Veoma sam razočaran"

Dušan Tadić je posle meča govorio za ESPN o ovoj utakmici, a "Novosti" vam prenose najvažnije delove njegove vrlo, vrlo zanimljive izjave:

- Uvek ću govoriti da je Ajaks moj klub iz snova. Ali, Groningen i Tvente, moji nekadašnji klubovi, takođe će zauvek biti u mom srcu. Ja, obično, nikada ne slavim golove koje dam Groningenu, nisam to slavio ni kada sam igrao za Tvente, a ni sada za Ajaks. Ali, nisam zaslužio ovakav tretman. Bar mislim da nisam zaslužio. Gronigen je zaradio na meni, usrećio sam ljljude, bili su ponosni što sam igrao tamo i što smo tada ostvarili najbolje rezultate u klupskoj istoriji (od 2010. do 2012.). Tako da... veoma sam razočaran. Ovo je veoma ružno s njihove strane. Ali, okej, svako ima pravo na sopstvene izbore, rekao je Tadić posle nove pobede.

Dušan Tadić - statistika protiv Groningena, a i u sezoni

Dušan Tadić je, inače, na ovom meču izveo 28 uspešnih dodavanja, od 37 pokušanih, od dva driblinga jednim je uspeo da prođe svog čuvara, od četiri centaršuta nijedan nije stigao do saigrača, ali uz gol i asistenciju stvorio je još dve velike prilike svojim klupskim kolegama.

U ovoj sezoni je kapiten "orlova" stigao do 16 asistencija u holandskom prvenstvu, a gol bivšem klubu bio je njegov 11. u aktuelnom šampionatu.

U njemu, Ajaks je prvi sa 69 bodova, pet više od drugoplasiranog PSV-a koji je odigrao utakmicu manje. Groningen je ostao osmi, sa 36 bodova.

 

BONUS VIDEO: Kad su navijači Rendžersa u koloni autobusa krenuli kroz Beograd na Marakanu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)