UPRKOS SUSPENZIJI I SANKCIJAMA: UEFA prihvatila kandidaturu Rusije za domaćinstvo EURO 2028 i 2032

Novosti online

24. 03. 2022. u 16:48

OVOG četvrtka istekao je rok za podnošenje kandidatura za domaćinsta Evropskih fudbalskih prvenstava 2028 i 2032. godine, a pismo o namerama za oba turnira poslale su po tri zainteresovane države.

УПРКОС СУСПЕНЗИЈИ И САНКЦИЈАМА: УЕФА прихватила кандидатуру Русије за домаћинство ЕУРО 2028 и 2032

FOTO: EPA

Iznenađenje atiže iz Niona jer je UEFA prihvatila kandidaturu Rusije za oba turnira, iako su reprezentacija i Fudbalski savez Rusije pod suspenzijom, zbog čega je zbornaja komanda izbačena iz kvalifikacija za Mundijal, a upitno je i učešće u žrebu za kvalifikacije narednog Eura, koje će se 2024. godine održati u Nemačkoj.

Osim Rusije, kandidaturu za oba finalna turnira predala je i Turska. Treća zemlja zainteresovana za domaćinstvo 2032. je Italija, a zajedničku kandidaturu za 2028. predale su četiri fudbalske asocijacije iz Velike Britanije - Engleska, Škotska, Vels i Severna Irska.

Zanimljivo je da Turska bezuspešno pokušava da dobije organizaciju Eura još od 2008. godine, kada su se kandidovali sa Grčkom, a najbliži su bili da dobiju domaćinstvo 2016, kada su od Francuske izgubili za jedan glas u finalnom krugu.

Konačnu odluku o domaćinima oba turnira UEFA će doneti u septembru 2023. godine.

Bonus video: Beograđani ostali zatečeni zbog fešte stranih navijača u glavnom gradu Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)