"MOŽDA ME UBIJU..." Čuveni as odigrao poslednji meč sa Đokovićem, uzeo snajper u Zagrebu i došao u Kijev

Novosti online

24. 03. 2022. u 16:27

NIJE mali broj sportista iz Ukrajine koji su uzeli oružje u ruke, a jedan od najpoznatijih opisao je kako se oseća kao vojnik u Kijevu.

МОЖДА МЕ УБИЈУ... Чувени ас одиграо последњи меч са Ђоковићем, узео снајпер у Загребу и дошао у Кијев

Foto AP

Sergij Stakhovski je bio prvi poznatiji ukrajinski sportista koji je rešio da se puškom odupre Rusima, potom je to učinio i selektor teniske reprezentacije Andrej Medvedev, a prošle sedmice je u Kijev stigao Aleksandr Dolgopolov.

U pitanju je 33-godišnjak koji je prilično interesantnu tenisku karijeru završio 2021, odigravši poslednji meč u karijeri protiv Novaka Đokovića, na mastersu u Italiji, a koji je danas objavio da će "možda biti ubijen, a možda i on ubiti nekog".

Podsetimo, Dolgopolov 2021. nije znao da mu je meč sa Noletom bio ujedno i poslednji takmičarski nastup, jer je potom usledila operacija zgloba ruke, koja nije uspela, pa je morao na novi hirurški zahvat i... Nedugo zatim, shvatio je da je za njega "beli sport" prošlost.

A ono što vidi kao svoju sadašnjost i svoju budućnost je - odbrana Ukrajine.

O tome je nekada 13. teniser sveta (koji je, inače, svih šest duela sa Noletom izgubio), obavestio javnost prošle srede, a danas je istakao sledeće:

- Možda me ubiju. Možda ja budem morao da ubijem nekog. Šta mogu da kažem? Rat je... Došlo je do tolike magnitude, da Rusija stvarno preti svetskim ratom, a lista poginulih je ogromna, u pitanju su desetine hiljada ljudi. Tu su i ruski vojnici, u ukrajinski vojnici, i ukrajinski civili. Ubijeni, hiljade njih..., poručio je Dolgopolv.

"Pogađam tri od pet puta u glavu"

Podsetimo, on je u nekoliko "Instagram priča" prošle sedmice obelodanio da je zbog čitave siutacije, još dok se govorilo da bi do sukoba moglo da dođe, počeo sa obukom za korišćenje vatrenog oružja.

- U Turskoj me je obučavao bivši profesionalni vojnik. On je s ogromnim zadovoljstvom tome pristupio, razumevši moj cilj, istakao je najpre Dolgopolov i dodao:

- Naravno, za pet do sedam dana ne možeš da postaneš veliki borac, ali s oružjem se već osećam komforno, a s 25 metara pogađam tri od pet puta u glavu, u mirnim, trening-uslovima. Paralelno s tim vežbanjem, planirao sam i povratak nazad. Našao sam nekoliko ljudi koji su se vraćali iz SAD i mi smo, koliko ko je ko mogao, skupili neki novac. Klinci doneli šest pancira iz Amerike, nama i da damo našim braniocima. Sastali smo se u Zagrebu, gde smo hteli da kupimo i termografske kamere, snajperske nišane i drugu opremu za oružane snage Ukrajine. I, posle nekog vremena, uz pomoć mnogih ljudi, prešao sam granicu s Poljskom i sad došao do Kijeva! To je moj dom i mi ćemo ga, s onima koji su ostali da pomognu, štititi onime čime možemo. 

Instagram / Aleksandr Dolgopolov


Tome je, prošle srede, dodao i sledeće:


- Ne bih da osuđujem one muškarce koji su pobegli, rat je strašna stvar i nije svako spreman za to. Ali, zbog naše voljene Ukrajine, znajte, svako može da da svoj doprinos i ako sebe ne vidite u boju, osetićete duh armije i veru ljudi, samo budite tu i pomozite kako umete i kome možete. Ne bojte se, udružite se, vratite se. Svim našim poznatim ličnostima koji su ostali tu, veliko poštovanje i hvala! Od ovog časa ću, javno i sa meni nepoznatim ljudima, početi da pričam samo na ukrajinskom, pa mi ovih prvih dana ne sudite prestrogo (osmeh). A nastaviću da pišem na ruskom, jer iako su komšije blokirane, mnogi imaju pristup preko VPN-a i treba im donositi sliku realnosti i istine. Pravda je na našoj strani, mi smo na svojoj zemlji i zaštitićemo je. Ostajem u Kijevu, do naše pobede i posle nje, poručio je Aleksandr Dolgopolov, napisavši na kraju pozdrav koji su koristili i ukrajinski fašisti u Drugom svetskom ratu: "Slava Ukrajini".

Instagram / Aleksandr Dolgopolov

 

Uz ovu objavu je dodao i fotografiju pancira, automatske puške, šlema i komentar:

- Nekada sam nosio rekete, a sada ovo.

Instagram / Aleksandr Dolgopolov

BONUS VIDEO: Novak Đoković nije među troje tenisera s najvećom zaradom u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UŠTIPCI BEZ KVASCA: Sa sirom i susamom, mekani kao jastuk - savršeni za doručak (VIDEO)