OVO JE EVROPSKA ZVEZDA: Crveno-beli oduševili navijače uprkos eliminaciji od Rendžersa

Z. ĆOROVIĆ

18. 03. 2022. u 21:20

OVO je Zvezda - skandirali su navijači posle revanša sa Rendžersom (2:1), iako su njihovi ljubimci eliminisani. Zadovoljni su se vratili kućama, ponosni na sve što je urađeno i napravljeno u petoj uzastopnoj i uspešnoj evropskoj sezoni.

ОВО ЈЕ ЕВРОПСКА ЗВЕЗДА: Црвено-бели одушевили навијаче упркос елиминацији од Ренџерса

FOTO: Tanjug

Zato je i taj spontani slogan "Ovo je Zvezda" najbolji rezime. Crveno-beli su ostavili odličan utisak u svojoj drugoj osmini finala posle Barija 1991, dve žestoke bitke sa Škotima odlučile su nijanse i višak sportske sreće na strani rivala. Izabranici Dejana Stankovića bili su odvažni, otresiti, napadački orijentisani i zato ih je puna "Marakana" od srca podržala.

Na Zvezdinim čelnicima je sada da iskoriste ovaj novi zamah. Na prvom mestu je da već sada pokušaju da naprave dugoročan dogovor (i ugovor) sa Stankovićem, koji kao trener poseduje sve ono što evropskoj Zvezdi treba na duže staze. Igračka je legenda, ima harizmu, navijači ga obožavaju. U ove dve sezone bio je uspešan, maksimalno požrtvovan, na nogama je izdržao brojne turbulencije, rastao je sa ekipom. Ukoliko odbrani titulu, a na najboljem je putu da to uradi, njegov ostanak bio bi idealno rešenje. Naravno, po tom pitanju bi trebalo i on da se izjasni, da li je spreman da se preda svom voljenom klubu u "neograničenom" mandatu i potrudi se da bude nešto što je Aleks Ferguson predstavljao u Mančester junajtedu.

Gelor Kanga na utakmici protiv Rendžersa/Foto: Tanjug / AP

To su Zvezdine pristalice očekivale i od Vladana Milojevića, ali je on na vrhuncu svoje karijere rešio da se povuče. Treneri na "Marakani" su pod ogromnom presijom, strada zdravlje, kidaju se živci, a Stanković se jednom prilikom požalio i da je brzo oćelavio. Teško je svima u tim svakodnevnim kleštima, niko ni Dekiju neće zameriti ukoliko reši da se posveti nekom drugom poslu, ali mu svi žele da što duže ostane.

Takođe, od generalnog direktora Zvezdana Terzića i saradnika očekuje se da budu još konkretniji i pronicljiviji kada budu dovodili pojačanja. I ova ekipa je dobra i jaka, ali će Crvena zvezda dominaciju potvrditi samo ukoliko i sledeće godine bude prvak Srbije, a onda joj se otvara "zlatni rudnik" - direktan plasman u Ligu šampiona i zagarantovanih 15,6 miliona evra. Trenutak je fenomenalan, samo ga treba zgrabiti.

TERZIĆ: SADA PO TITULU

GENERALNI direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić pun je pozitivnih utisaka, uprkos eliminaciji od Rendžersa.

- Najbolja potvrda da smo na pravom putu je činjenica da nam narod veruje, da i posle 3:0 u prvom meču, 45.000 ljudi kupi kartu. Podižemo granice, nastavljamo sa našim snovima. Obećavam našim navijačima još mnogo radosti. Hoću da se zahvalim našim sjajnim igračima, fenomenalnom treneru Stankoviću i najboljim navijačima na planeti koji su fanatično verovali u našu pobedu. Sada se u potpunosti okrećemo domaćem prvenstvu i osvajanju pete uzastopne titule - ističe Terzić.

 

Učinak

ŠAMPIONI (1) - 1991.

FINALE (1)
LE - 1979.
POLUFINALA (4)
LŠ - 1957, LŠ - 1971, LŠ - 1992, KPK - 1975.
ČETVRTFINALA (7)
LŠ - 1958, LŠ - 1974, LŠ - 1981,  
LŠ - 1982, LŠ - 1987, KPK - 1972, KPK - 1986.
*Najveći UEFA dometi

BONUS VIDEO: Moćna koreografija Delija pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)