"NA LETO ĆEMO BITI JAČI"! Mrkela: Zvezda je porasla, čestitam Stankoviću i igračima

Novosti online

18. 03. 2022. u 19:48

CRVENA zvezda prikazala je dobar fudbal u obe utakmice protiv Rendžersa, ali je tim iz Glazgova taj koji se na kraju radovao plasmanu u četvrtfinale Lige Evrope.

НА ЛЕТО ЋЕМО БИТИ ЈАЧИ! Мркела: Звезда је порасла, честитам Станковићу и играчима

FOTO: FK Crvena zvezda

Ipak, čelni ljudi crveno-belih ne kriju zadovostvo zbog onoga što su Dejan Stanković i njegovi izabranici prikazali ove sezone u Evropi.

Sportski direktor kluba, Mitar Mrkela, analizirao je dvomeč protiv šampiona Škotske.

- Zadovoljan sam jer kada se sve sabere iz ove dve utakmice, svi su se složili da je ispao bolji tim. Odlučio je previsok rezultat prvog meča. Ima mnogo detalja. Na kraju smo u drugom poluvremenu bili primorani da jurimo dva gola, i da se previše trošimo. Negde je bilo i logično da iz te silne ofanzivne igre prođe jedna kontra. Na kraju je i prošla - rekao je Mrkela za "Mozzartsport".

Još malo je govorio o utakmici u Beogradu. Posebno se osvrnuo na veliki broj prilika koje su propustili fudbaleri Zvezde.

- Lepo je to sve izgledalo. Ušli smo tako u meč, jer smo znali da će doći 50.000 dobro raspoloženih ljudi. Naša je obaveza bila da žestoko napadamo i jurišamo. Bilo je dosta situacija za kojima žalimo. Svi su već apostrofirali šanse Pavkova, Ohija, odličan šut Pičinija. Bilo je mnogo detalja. Žao mi je posebno zbog one ofanzive sa početka drugog poluvremena. Moglo je da bude sve drugačije.

"Sviđa mi se način na koji smo se prezantovali u Evropi"

Zvezda je uspela da pobedi Rendžers u revanšu sa 2:1. Bila je to sedma evropska pobeda crveno-belih ove sezone.

- Moram da budem zadovoljan. Najdalje smo otišli u Evropi u poslednjih 30 godina, što je fantastičan rezultat. Ali nije u pitanju samo rezultat. Najviše mi se sviđa način na koji smo se prezentovali u Evropi. Naša je obaveza da se stalno podižemo. Utakmice protiv Rendžersa su pokazale da smo u tome uspeli. Zaslužuju čestitke igrači i trener Dejan Stanković.

Nije želeo da govori o pojedincima, ali nije mogao i da ne spomene odličnu utakmicu koju je odigrao Strahinja Eraković.

- Volim najviše o timu. Kada tim igra dobro – ja sam zadovoljan. A kada me već pitate konkretno, reći ću da smo ponosni. Erak je dečko iz naše škole, pokazao je da je izrastao u vrhunskog štopera. Dakle, da ponovim: on je već sada vrhunski štoper.

DUEL Morelos i Eraković/Foto: Tanjug / AP

Svestan je Mrkela da će sada očekivanja publike biti još veća.

- Uvek je tako u Zvezdi, I kada sam bio igrač nosili smo se sa sličnim stvarima. Zvezda je takav klub, prilično zahtevan. Ali sve ukazujemo da smo ponovo porasli. Malo, ali da smo porasli. To ne može niko da nam oduzme.

Cilj do kraja aktuelne sezone je da se osvoji titula, ali sportski direktor crveno-belih već razmišlja o letu i prelaznom roku.

- o šta nas očekuje na leto zavisi od mnogo stvari. Ali generalni plan je jasan. Želimo da budemo jači nego danas. I bićemo jači, u to ne sumnjajte - zaključio je Mrkela.

Podsetimo, Zvezda narednu utakmicu igra u nedelju od 18.30 protiv Kolubare na stadionu "Rajko Mitić".

BONUS VIDEO: Moćna koreografija Delija pred Rendžers

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024