"VALJAK" OSTAO BEZ GASA: Partizan u prolećnom delu postigao samo sedam golova

M. B.

14. 03. 2022. u 22:40

PROLEĆNI večiti derbi u kojem je Partizan pokazao prve slabosti definitivno je okrnjio dobar deo samopouzdanja crno-belih, a utakmice protiv Mladosti iz Lučana (2:1), Spartaka (1:0), Fejenorda (2:5) i Napretka (0:0) su pokazale da zasada ne postoji recept kojim bi se zaustavio pad.

ВАЉАК ОСТАО БЕЗ ГАСА: Партизан у пролећном делу постигао само седам голова

FOTO: M. Vukadinović

Od jesenje mašine za golove "valjak" se pretvorio u ekipu bez gasa, koja teško dolazi do realizacije plana B kada se stvari na terenu ne odvijaju prema zamislima. Najbolji pokazatelj muka sa kojima se Stanojevićev tim susreće na planu realizacije je uporedna statistika prvih šest jesenjih i prolećnih kola.

Partizan je u novu sezonu ušao furiozno, kao u transu, pa je tako na prvih šest utakmica postigao čak 22 gola, a da se pritom samo Vojvodina "provukla" sa dva primljena gola na "Karađorđu", dok su svi ostali rivali dobili identičnu "porciju" - četiri lopte u mreži.

Posle prvih šest kola prolećnog dela trend "slobodnog pada" je i te kako primetan, pošto su Rikardo i drugovi samo sedam puta pogodili mrežu rivala.

To je ne samo znatno manje u odnosu na start sezone nego i na duele protiv istih rivala tokom jeseni. Tada su golmani Radničkog iz Niša, Radničkog iz Kragujevca, Crvene zvezde, Mladosti iz Lučana, Spartaka i Napretka kapitulirali u 16 navrata.

BONUS VIDEO: Komemoracija legendi Partizana Nebojši Vučičeviću Ušketu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju