"PRESTANITE!" Britanska vlada traži od navijača Čelsija da prestanu da skandiraju Romanu Abramoviču

Novosti online

14. 03. 2022. u 17:23

NAVIJAČI Čelsija "moraju da prestanu da skandiraju Romanu Abramoviču jer je to potpuno neprihvatljivo", zatražila je Vlada Velike Britanije.

ПРЕСТАНИТЕ! Британска влада тражи од навијача Челсија да престану да скандирају Роману Абрамовичу

Tanjug/AP

To je, u ime premijera Borisa Džonsona, izjavio njegov portparol, a prenosi "Skaj sports".

Pristalice "plavaca" su u nedelju, na meču protiv Njukasla, skandirale ime gazde kluba, Rusa kome je britanska vlast izrekla sankcije zbog veza sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

FOTO: Tanjug/AP

Abramovičeva imovina je "zamrznuta", a Čelsiju izdata posebna licenca koja mu omogućava da se takmiči iako ne može ništa da zarađuje trenutno.


Pomenuti milioner je doneo ogroman uspeh londonskom klubu kog je kupio 2003, ali portparol Borisa Džonsona insistira da to ne treba da "zaslepi navijače Čelsija" da "ne vide Abramovičeve veze sa čovekom koji predvodi rusku invaziju na Ukrajinu".


- Razumemo snagu osećanja koje ljudi osećaju prema tom klubu, ali to ne opravdava ponašanje koje je potpuno neprihvatljivo u ovom trenutku, rekao je on.


Vlada Velike Britanije je, prema njegovim rečima, "i dalje otvorena" za prodaju Čelsija, ali se sam klub još nije obratio sa molbom za posebnom dozvolom koja bi tu prodaju i omogućila.


- Mi smo otvoreni za prodaju Čelsija, razmotrili bismo takav zahtev, pod pravim uslovima. Ali, na Čelsiju je da odredi kako će teći sam proces. Po mojim saznanjima, kada bi se potencijalni kupci javili, bilo bi potrebno zatražiti posebnu licencu za promenu vlasništva, ali to se još uvek nije desilo, istakao je portparol Borisa Džonsona.


Abramovič je 2. marta stavio Čelsi na prodaju, a javilo se nekoliko zainteresovanih strana. Među njima su i britanski milijarder Nik Kendi, zatim konzorcijum u kome je i delimični vlasnik Los Anđeles Dodžersa Tod Beli, te švajcarski bogataš Hansjog Vis, dok se spominje i bivši čelnik Liverpula, Martin Brotom.


"Vlada će nadgledati proces prodaje kako bi bila uverena da on neće doneti do nekih benificija za Abramoviča", piše Skaj sports, dodajući da britanska vlast "nije isključila mogućnost da se hotel na Čelsijovom Stamford Bridžu koristi za potrebe ukrajinskih izbeglica".

Inače, na Čelsijevim utakmicama, navijači i dalje drže rusku zastavu, uz lik gazde kluba i natpis "Romanovo carstvo", što se odnosi na Abramoviča, a na engleskom se isto piše kao "Rimsko carstvo".

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri