VLAHOVIĆ DEBITOVAO GOLOM: Juventus remizirao u Španiji, Čelsi siguran protiv Lila (VIDEO)

Č. V.

22. 02. 2022. u 20:32 >> 23:00

DUŠAN Vlahović debitovao je golom u Ligi šampiona. Njegov Juventus je remizirao sa Viljarealom (1:1) kao gost u prvoj utakmici osmine finala.

ВЛАХОВИЋ ДЕБИТОВАО ГОЛОМ: Јувентус ремизирао у Шпанији, Челси сигуран против Лила (ВИДЕО)

FOTO: AP/Tanjug

Srpski reprezentativac je uspeo da postigne pogodak posle 33 sekunde i to je drugi najbrži debitatnski gol u eliti. Ali, sigurno da ostaje žal kod sjajnog napadača što "stara dama" nije zadržala rano vođstvo koje je stekla.

Nije bilo mnogo izglednih prilika na stadionu "De la Keramika" i čini se da je nerešen rezultat najrealniji ishod. Odluka o putniku u četvrtfinale biće doneta u revanšu.

Vlahović je dobio dobru dugu loptu, umakao odbrani Viljareala i udarcem desnom nogom po zemlji savladao Ruljija.

Tim Unaja Emerija je pokušao što pre da dođe do izjednačenja i mogao je to da uradi već u 11. minutu. Došla je lopta do Lo Selsa, ovaj šutirao iz dobre pozicije, no lopta je samo zakačila stativu i otišla u gol aut.

Drugo poluvreme donelo je nešto više uzbuđenja. Viljareal je morao da krene na sve ili ništa kako bi izbegao poraz. Ipak, nije bilo mnogo opasnih napada od strane domaćina, a i odbrana Juventusa je bila sjajna sve do 66. minuta.

Potpuno neshvatljivo se desilo da sam kao duh u kaznenom prostoru rivala ostane Dani Pareho, video je to Kapu koji ga je uposlio, a ovaj je uspeo da izjednači rezultat i probudi publiku na stadionu "De la Keramika".

Do kraja utakmice vredi pomenuti pokušaj Vlahovića. Dobio je Srbin loptu  na 17 metara od gola rivala, odlično je šutirao, no nije se dao iznenaditi Argentinac pa do promene rezultata nije došlo.

U drugoj utakmici večeri Čelsi je na svom terenu savladao Lil sa 2:0.

"Plavci" su stigli do prednosti veoma rano, u 11. minutu. Kai Havrec je bio strelac. Izveo je Hakim Zijeh korner, a Nemac je bio najviši u skoku i glavom je matirao Žardima.

Aktualni prvak Evrope je prednost duplirao u 63. minutu. Kante je proigrao Kristijana Pulišića, a ovaj je uspeo da zatrese mrežu rivala i ispostavi se reši pitanje pobednika.

Drugo poluvreme: Viljareal - Juventus 1:1

90+4' - Kraj utakmice!

85' - Šteta! Zamalo da se Vlahović drui put upiše u strelce. Dobio je loptu na 17 metara od gola rivala, odlično je šutirao, no nije se dao iznenaditi Argentinac pa do promene rezultata nije došlo.

78' - Juventus od kada je primio gol nije uspeo nijednom da zapreti rivalu. Viljareal i dalje više drži loptu u nogama i čini se da je španski klub taj koji više želi trijumf.

66' - Kakav pad koncentracije odbrane Juventusa. Sam kao duh u kaznenom prostoru rivala ostao je Dani Pareho, video je to Kapu koji ga je uposlio, a ovaj je uspeo da izjednači rezultat i probudi publiku na stadionu "De la Keramika".

RADOST Dani Pareho i Čukvueze/FOTO: AP/Tanjug

57' - Konačno dobar napad Viljareala koji je išao po levoj strani, lopta je došla do Morena koji nije baš najbolje šutirao, pa je golam Juventusa lako intervenisao.

54' - Klub iz Španije je svestan da mora da napade, no izabranici Unaja Emerija za sada ne uspevaju da stvore opasnost ispred gola koji čuva Vojčeh Ščesni.

46' - Dobar napad "stare dame". Lopta je došla do Morate koji je šutirao iz prve, no nije bio precizan - lopta je završila pored gola koji čuva Heronimo Rulji.

Prvo poluvreme: Viljareal - Juventus 0:1

45+1' - Kraj prvog poluvremena.

43' - Juventus je imao dva dobra napada. Ipak, u ključnim situacijama igrači "stare dame" nisu dobro reagovali.

25' - Vlahović je odlično sačuvao loptu u kaznenom prostoru rivala, dobro ju je odložio do Lokatelija, ali je ovaj šutirao visoko preko gola.

17' - Nova dobra šansa za tim Unaja Emerija. Lopta je stigla do Dandžume koje je tukao petom. Ipak, priseban je bio Poljak i uspeo je da sačuva mrežu.

Dušan Vlahović/FOTO: AP/Tanjug

11' - Veliku priliku je propustio domaćin. Došla je lopta do Lo Selsa, ovaj šutirao iz dobre pozicije, no lopta je samo zakačila stativu i otišla u gol aut.

9' - Od kada je Srbin postigao gol lopta je više u nogama domaćeg tima, ali Ščesni je na početku susreta bez posla.

1' - Vlahoviću je samo 32 sekunde bilo potrebno da postigne gol. Debi iz snova u elitnom takmičenju za srpskog napadača. Dobio je dobru dugu loptu, umakao odbrani Viljareala i udarcem desnom nogom po zemlji savladao Ruljija.

Uoči meča:

Srpski napadač je od dolaska u redove "stare dame" počeo svaku utakmicu, a Masimilijano Alegri je odlučio da mu ukaže poverenje i na gostovanju u Španiji.

Vlahović je do sada postigao jedan gol i možda je duel protiv Viljareala idealna prilika da popravi učinak u dresu Juventusa.

"Stara dama" u ovaj duel ne ulazi u baš dobrom raspoloženju, pošto je remizirala sa Torinom (1:1). Sa druge strane "žuta podmornica" je ubedljivo savladala Granadu (1:4).

Sastavi:

Viljareal (4-4-2): Rulji - Fojt, Albiol, Tores, Pedraza - Čukvueze, Kapu, Pareho, Moreno - Lo Selso, Dandžuma.

Juventus (4-4-2): Ščesni - De Šiljo, Danilo, De Liht, Aleks Sandro - Kuadrado, Lokateli, Rabio, Mekeni - Morata, Vlahović.

Drugo poluvreme: Čelsi - Lil 2:0

90+5' - Kraj utakmice!

86' - Tim Tomasa Tuhela čuva prednost, ne srlja i s obzirom na to kakvo iskustvo poseduje tim iz Londona ovaj rezultat ukoliko ostane na snazi bi trebalo da bude dovoljan za revanš.

63' - Zasluženo je Čelsi duplirao vođstvo. Kante je proigrao Kristijana Pulišića, a ovaj je uspeo da zatrese mrežu rivala i praktično reši pitanje pobednika.

FOTO: AP/Tanjug

54' - Mogli su "plavci" da dupliraju prednost, ali je pokušaj Zijeha izblokirao jedan igrač Lila. To bi gotovo sigurno bio gol.

47' - Počelo je drugo poluvreme u Londonu.

Prvo poluvreme: Čelsi - Lil 1:0

45' - Kraj prvog poluvremena!

40' - Nema mnogo uzbuđenja na "Stamford bridžu". Čelsi za sada znalački čuva stečenu prednost.

19' - Oprobao je udarac i Markos Alonso. Ipak, nije bilo problema za golmana Lila, pa do promene rezultata nije došlo.

8' - "Plavci" su stigli do prednosti. Kai Havrec je strelac. Izveo je Hakim Zijeh korner, a Nemac je bio najviši u skoku i glavom je matirao Žardima.

1' - Počeo je meč u Londonu.

Uoči meča:

U drugoj utakmici dana šampion Evrope Čelsi dočekuje Lil i izabranici Tomasa Tuhela su favoriti protiv šampiona Francuske.

Sastavi:

Čelsi (3-4-3): Mendi - Kristensen, Silva, Ridiger - Aspilikueta, Kante, Kovačić, Alonso - Zijeh, Haverc, Pulišić.

Lil (4-3-3): Žardim - Čelik, Fonte, Botman, Đalo - Onana, Kseka, Andre - Sančez, David, Bamba.

Utakmice Lige šampiona možete da pratite uživo na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO: VLAHOVIĆ NOVI REKORDER: Pet najvećih transfera srpskih fudbalera

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju