ZVEZDA BRINE O TALENTOVANOJ DECI VUKOVARA: Delegacija crveno-belih posetila Zajednicu veća opštine grada na Vuki (VIDEO)

Novosti online

25. 01. 2022. u 13:52

DELEGACIJA Crvene zvezda posetila je Zajednicu veća opštine Vukovar, u cilju organizacije fudbalskog kampa.

ЗВЕЗДА БРИНЕ О ТАЛЕНТОВАНОЈ ДЕЦИ ВУКОВАРА: Делегација црвено-белих посетила Заједницу већа општине града на Вуки (ВИДЕО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Zvezdu je predstavljao predsednik kluba Svetozar Mijailović, koji je govorio o organizaciji samog kampa.

- Meni je posebno zadovoljstvo što sam kao predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda dobio poziv od Zajedničkog veća da posetim Vukovar i da utvrdimo onu saradnju koju smo u prethodnom periodu dogovarali. Naime sve se svodi na to da je Crvena zvezda veoma zainteresovana za razvoj fudbala, fudbalske igre i što veći obuhvat dece tom igrom - rekao je Mijailović za klupski sajt.

- U tu svrhu naš klub je razvio aktivnost da ne samo u Srbiji, već i šire u regionu uspostavlja saradnju sa fudbalskim centrima, školama, klubovima da bi se i na taj način razvijao fudbal u toim sredinama, a sa druge strane da se otkriju talentovana deca koja mogu sutra biti i članovi Crvene zvezde ukoliko pokažu sportske kvalitete i taj rezultat koji se očekuje. Mi smo već više godina unazad imali tu saradnju sa gospodinom Nikicom koji je i osnivač saradnje koju smo ovog puta i formalno dogovorili u cilju da ono što Crvena zvezda sa svoje strane može da pruži, ti učini i klubovima sa ovih teritorija koji su zainteresovani za ovakav vid saradnje - dodao je predsednik crveno-belih.

Mi raspolažemo sa stručnim kadrom, koji može biti od koristi, kao i to što stručnjaci u fudbalu iz ovih klubova mogu koristiti ta znanja naše Omladinske škole kroz koju prolazi veliki broj dečaka iz Srbije, ali i regiona, kaže Mijailović.

- Naš osnovni cilj, koji stoji ispred Crvene zvezde nepromenljiv je. Borba za šampionsku titulu u Srbiji, to nam je glavni zadatak i trudićemo se da je osvojimo po peti put uzastopno u ovom periodu. Što se tiče Evrope mi smo u osmini finala Lige Evrope, očekujemo protivnika, pa ćemo videti, ali glavna naša ambicija je da osvojimo prvenstvo ove godine, jer rejting koji smo zadnjih godina postigli uvrstio nas je na 35. mesto evropske rang liste i daje nam određene prednosti u evropskim takmičenjima u narednom takmičarskom periodu. Nisu nam skrivene ambicije, one su otvorene i pokušavamo da ih iz godine u godinu ostvarujemo - poručio je Mijailović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili