"BLISTAĆE SRBIJA I U KATARU" Dušan Tadić, četvrti put izabran za prvu zvezdu srpskog fudbala po glasovima kapitena

Nedeljko ILjUKIĆ

01. 01. 2022. u 10:46

KADA smo već na onakav način pronašli put do Katara, red je da 2022. na SP pokažemo da tamo nismo slučajno! U ovoj poruci, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić dokazao je da za pobede i uspehe nije dovoljno dati samo gol više od rivala.

БЛИСТАЋЕ  СРБИЈА И  У КАТАРУ Душан Тадић, четврти пут изабран за прву звезду српског фудбала по гласовима капитена

FOTO: M. Vukadinović

Ponekad je u takvoj "jednostavnoj" taktici potrebnije pokazati zube, i više od toga...

Tadić ulazi u istoriju srpskog fudbala. Dokazuju to mnoge stvari, pa i činjenica da su ga kapiteni naše Superlige treći put uzastopno, četvrti put ukupno, izabrali za prvu zvezdu. Čoveku koji je uspeo da obuče "desetku" Srbije i Ajaksa i da oba dresa ukrasi i kapitenskim trakama ne možete da nađete mrlju u životu i na terenu. Jednostavno je: lepo kućno vaspitan, uvek nasmejan, sa gospodskim manirima i "dres-kodom" koji prija svima, Tadić je sagovornik kakvog novinari danas traže lupom.

- Anketa "Novosti", u kojoj kapiteni biraju najbolje, za mene je uvek bila posebna. Još dok sam igrao u Srbiji, za Vojvodinu, učestvovao sam u njoj i za mene je ovaj izbor značio da nagrada dolazi iz pravih ruku, da su glasovi autentični. Želim da se i ovog puta zahvalim kapitenima što su me izabrali - kaže Tadić.

Sjajni čovek i fudbaler pamtiće 2021. samo po lepim stvarima.

- Sa Ajaksom sam osvojio titulu, Srbija se plasirala kao prva u grupi, bez ijednog poraza, na Mundijal. Početkom godine su mi nedostajali navijači na tribinama, ali kada su se i oni vratili, sve je ponovo ličilo na fudbal u najlepšem svetlu - seća se Tadić pobeda i briga u 2021.

Najmanje je deset razloga što Tadić nosi broj deset na dresovima Srbije i Ajaksa. Verovatno ih je i više zbog kojih je kapiten. Dokaz njegove skromnosti i gospodstva je što ga nijedan od ovih detalja ne opterećuje.

- Kada sanjaš da igraš fudbal, u tom snu se uvek javlja da budeš "desetka" i kapiten. To su prelepe stvari, ali više od toga mi znače odgovornost i čast koju nose. Meni ta vrsta tereta odgovora. Tada dajem najviše. I u Ajaksu su ponosni na sve što sam uradio u reprezentaciji. Cene me, poštuju zemlju u kojoj sam rođen - naglašava Tadić.

RASTAO UZ "NOVOSTI"

KOLIKO Tadiću znači priznanje "Novosti", najbolje govori iskrena zahvalnost kada mu je glavni i odgovorni urednik našeg lista Milorad Vučelić uručio pehar za 2021.

FOTO: M. Vukadinović


- U Srbiji sam rastao uz "Novosti" i bio na poseban način vezan za vaš list. Hvala na ovom priznanju koje traje već 51 godinu i hvala vam što na najlepši i najobjektivniji način pratite moju karijeru. Vašim čitaocima želim srećne novogodišnje praznike, uz poruku da ostanu uz "Novosti" - rekao je Tadić.

Optimizam, vera u uspeh i kvalitet. Ova tri detalja krasila su "orlove" na putu ka Kataru. Selektor Dragan Stojković ih je još na prvom susretu ubedio da će ovo sveto sportsko trojstvo doneti rezultat.

- To što je Mister preneo na nas je jedna od vrednijih lekcija. Sada je red da na Mundijalu odemo neki korak više - zaključio je Tadić.

Kući sa četiri pehara

SPORTSKA redakcija "Novosti" je intervju sa Tadićem uradila posle dodele "Zlatne lopte" FSS. Bila je to prilika da ponese kući, osim pehara za 2021. i one osvojene 2019. i 2020, koji mu zbog okolnosti nisu uručeni.

FOTO: M. Vukadinović


- Sreća, pa je porodica sa mnom. Da ima ko da ponese čak četiri pehara kući u Novi Sad - nasmejao se Tadić, dok je uz tri pehara "Novosti" poneo i "Zlatnu loptu" FSS.

Bonus video: Dušan Tadić - najbolji fudbaler Srbije u izboru kapitena klubova

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a