LAZAR MARKOVIĆ "PROZVAO" ZVEZDU: "Privilegija je kada nisi duhovno osakaćen"! (FOTO)

Novosti online

26. 12. 2021. u 09:42

FUDBALER Partizana Lazar Marković podelio je zanimljivu priču koja je prirasla za srce navijačima Partizana.

ЛАЗАР МАРКОВИЋ ПРОЗВАО ЗВЕЗДУ: Привилегија је када ниси духовно осакаћен! (ФОТО)

FOTO: M. Vukadinović

Koliko je "grobare" oduševila sigurno je da se navijačima "ljutog" rivala Crvene zvezde neće dopasti.

Naime, Marković i Saša Zdjelar slikali su se uz potpisane dresove sa navijačem Partizana koji im se revanširao lepom pričom, koju je Marković podelio na društvenim mrežama

Priča je izazvala veliku pažnju navijača crno-belih zbog spominjanja brojnih legendi i Crvene zvezde, najvećeg rivala kluba.

- Kasnije sam tek saznao kakav je to „teret“ ali i privilegija. Kažem „teret“, i namerno pod navodnicima, jer to pravi teret nije. „Teret“ ali i privilegija da si drugačiji od beslovesne mase, da si svoj, da pišaš uz vetar, da te ne zanima što te zadirkuju da će ti klub ispasti iz lige dok oni igraju evropske utakmice. Privilegija jer nisi „mainstream“, jer se razlikuješ, jer tvoje klubaštvo nije vezano za uspehe, pehare i „ali mi imamo najveći stadion“ već za istinsku ljubav. Privilegija što nisi duhovno osakaćen pa da u istorijskim čitankama tražiš da li, možda, tvoj klub vuče korene iz Dušanovog carstva. Privilegija što se ne odričeš svojih, ma gde da su otišli i šta god da su postali, što se ne odričeš ni Stjepana, ni Zlatka, ni Fadilja, ni Srečka, ni Admira. Što su tvoji koliko i Momčilo, Saša, Milutin, Miloš i Bora. Privilegija što u prvom razredu ne ideš na utakmicu jer su vam podeljene besplatne karte za Zvezda – Olimpija, već ideš onda kada te tata odvede, ali na neko drugo i lepše mesto. Privilegija jer uz Partizan i njegove boje shvatiš da ako neki klub odslikava život u svoj svojoj punoći i obliku, to je baš Partizan. Jer život nije obojen samo veselim bojama i nijansama crvene, roze, plave…život je ravnoteža crnog i belog, uspon i pad, sreća i nesreća. Crno i belo, baš kao na našem dresu. I blato prosečnosti i dna i uspon do najvećih visina. I Brisel 1966. i čemer sezone 1978/79. I Maksimir 1997. i NJukasl 2003, navodi se u objavi.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

RETKO GA VIĐAMO: Ana Ivanović objavila sliku sa ocem - uz emotivnu poruku za rođendan (FOTO)