DUŠAN TADIĆ O MITROVIĆU: Kvalitetima zaslužuje veći klub, ljut sam što igra u Čempionšipu

Novosti online

23. 12. 2021. u 16:49

DUŠAN Tadić izabran je za najboljeg srpskog fudbalera u 2021. godini. Vodio je kapiten Ajaksa "orlove" do plasmana na Mundijal u Kataru.

ДУШАН ТАДИЋ О МИТРОВИЋУ: Квалитетима заслужује већи клуб, љут сам што игра у Чемпионшипу

FOTO: M. Vukadinović

Ipak, mnogi pričaju o njegovoj sjajnoj saradnji sa napadačem Fulama, Aleksandrom Mitrovićem. Oni praktično mogu da igraju vezanih očiju. Upravo je Tadić centrirao, a najbolji strelac Čempionšipa glavom pogodio mrežu Portugalaca za odlazak Srbije na Svetsko prvenstvo.

- Znamo se u dušu. Tačno Aleksandar zna šta će da se desi (kad Dušan ima loptu, op. au), baš kao i ja znam šta će se desiti. Slažemo se na i van terena, mi smo već videli neke situacije koje će se tek desiti. Baš je vidljiva dobra saradnja i na i van terena - rekao je Tadić.

Koliko se dobro slažu pokazuje i činjenica da je Tadić čelnim ljudima kluba iz Amsterdama predlagao da kupe Mitrovića.

- Predlagao sam. Bio je malo skup. Nadam se da je u budućnosti sve moguće, voleo bih da vidim Mitra u velikom klubu. On to zaslužuje. A ja se često ljutim na njega što igra u Čempionšipu, iako je srećan u Fulamu, ali ljudskim i igračkim kvalitetima zaslužuje veći klub. Mora to da traži od sebe. Da ide u veliki klub i da njemu postiže golove.

Srbija je pružala odlične igre u kvalifikacijama za Mundijal i mnogi očekuju visok plasman u Kataru.

- Naravno da očekuje, i mi sami isto očekujemo. Samopouzdanje koje nam je Mister ugradio je ogromno, oseća se u narodu, kao i kod nas igrača. Moramo da postavimo visoke ciljeve, videćemo šta će ispasti.

Dušan Tadić/FOTO: M. Vukadinović

Svetsko prvenstvo će se igrati naredne godine, ali tokom zime.

- Dosad nismo imali takva iskustva, ali se kao profesionalci moramo prilagoditi svim uslovima. Možda i nije loše, bićemo u punom takmičarskom intenzitetu, igraćemo utakmice za klubove, ne vidim da će nam termin predstavljati problem.

Kapiten Ajaksa je treći put proglašen za najboljeg fudbalera Srbije. Prethodno je to bio slučaj 2016. i 2019. godine.

- Sigurno jedno od najdražih priznanja. Prethodno je, takođe, krunisano plasmanom na Svetsko prvenstvo. Oba su podjednako draga, jer su posledica timskog uspeha, što je najbitnije. Lepa su individualna priznanja, ali kad se timski pečatira dobija poseban značaj. Fokus mi je da uvek budem na raspolaganju ekipi, za moj Ajaks i reprezentaciju. Sve ostalo, poput rekorda, titula, mečeva u Ligi šampiona ili ovakvih priznanja dolazi samo po sebi. Stvarno ne razmišljam o tome - zaključio je Tadić.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić: Jedno od najdražih priznanja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024