NI STIDA NI SRAMA: Novak Đoković gleda i ne veruje

Novosti online

23. 12. 2021. u 10:00

IME i prezime Novak Đoković se najviše koristi kada su neke kontroverze u pitanju, a kada su u pitanju pohvale, onda bi svi Srbina da preskoče.

НИ СТИДА НИ СРАМА: Новак Ђоковић гледа и не верује

Foto: Tviter

Australijan open je pravi primer za tako nešto, kada su u najavi turnira preskočili Novaka, a kad se priča o vakcinaciji Đoković je udarna vest.

Ništa bolji nije ni kanal Eurosport, koji je opet pokazao svoje pravo lice. Kao što je to često činio u prošlosti, i sada su pokušali da Novaka gurnu u drugi plan.

Naime, čuveni snukeraš Roni O’Saliven dao je intervju u kojem je sebe poredio sa Novakom Đokovićem, Tajgerom Vudsom, Rafaelom Nadalom i Lionelom Mesijem, a Eurosport je namerno izostavio srpskog tenisera iz naslova pomenutog teksta.

– Razlika kad ne igram kako treba i atmosfera kad igram dobro… Potpuno drugačija energija, lepo je doneti to na jedan događaj, kako navijačima, tako i samoj igri. Verujem da samo nekoliko sportista ima tu sposobnost da vas drži zaintrigiranim. Momci poput Tajgera Vudsa, Novaka Đokovića, Rafaela Nadala, Lionela Mesija… Verujem da zato, kada ja igram, ljudi i vole da me gledaju – rekao je O’Saliven, ali Eurosport je “slučajno” izostavio Novaka iz naslova.

Uz to, javio se i bugarski teniser Dimitar Kuzmanov, 187. igrač sveta, koji se nada nastupu na ATP kupu, odnosno siguran je da se Novak Đoković neće pojaviti u Australiji.

On je za portal "Tenis kafe" otkrio na koji način se Đoković prijavio za ATP kup, čime je praktično "ugurao" Srbiju u žreb ispred Bugarske.

- Mi smo prve rezerve za ATP kup. Imamo šansu da zaigramo tamo ako budemo imali sreće. Proverili smo, prema pravilima ATP-a nećemo biti kažnjeni ako odustanemo od drugih turnira da bismo nastupili na ATP kupu - počeo je Kuzmanov.

Ekipe na ATP kupu se rangiraju spram svog najbolje rangiranog igrača, pa je tako Srbiji bilo zagarantovano prvo mesto u žrebu ukoliko se Đoković prijavi. A malo je nedostajalo da do toga ne dođe.

Sada Bugari kao prve rezerve čekaju da vide hoće li jedna od ekipa odustati i otvoriti mesto za njihovo učešće.

Tanjug/AP

 
 

- Cicipas je imao operaciju zgloba ruke pre nekoliko nedelje, a Novak Đoković se prijavio bukvalno u poslednjem trenutku pre nego što je istekao rok za prijave. I to nas je sklonilo sa liste učesnika. Imamo odličnu šansu da nastupimo ukoliko jedna od tih ekipa, Grčka ili Srbija, ne bude igrala - rekao je Kuzmanov.

Iako su Đoković i Srbija prijavljeni za ATP kup, i dalje je moguće da naša selekcija ne zaigra u Sidneju, upravo ukoliko bi Novak rešio da ne dođe u Australiju. Njegov status po pitanju vakcinacije je i dalje nepoznat, pa se zato Kuzmanov očito nada da će ekipa predvođena Grigorom Dimitrovom upasti u takmičenje kao zamena za našu ekipu.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni