ROMAN ABRAMOVIČ "VIŠE NIJE RUS": Uzeo treći pasoš i zapanjio Engleze, a taman su mislili da su ga se rešili

Novosti online

20. 12. 2021. u 13:40

ENGLEZI baš ne dozvoljavaju lako da im Roman Abramovič "vršlja" po tamošnjem fudbalu kako to čuveni ruski bogataš hoće, ali gazda Čelsija je rešio da im doskoči.

РОМАН АБРАМОВИЧ ВИШЕ НИЈЕ РУС: Узео трећи пасош и запањио Енглезе, а таман су мислили да су га се решили

Tanjug/AP

On je kupio londonski klub 2003. godine, ali od 2018. ima probleme da se duže zadrži u Velikoj Britaniji, a naročito da tamo posluje, otkako su Englezi rešili da se na sve načine obračunavaju s Rusima zbog "Salisberi incidenta s trovanjem".

Probao je Abramovič prvo da situaciju sa vizom reši tako što je uzeo izraelski pasoš 2018, ali kako je i dalje mogao samo na kratko da boravi na Ostrvu (a zbog nemogućnosti poslovanja na željene načine, odustalo se i od građenja novog stadiona za Čelsi), čuveni Rus je sada postao - Portugalac.

Tačnije, dobio je portugalsko državljanstvo, i to na osnovu tamošnjeg zakona iz 2015. godine koji omogućava naturalizaciju potomaka sefardskih Jevreja, koji su sa Iberijskog poluostrva proterivani tokom srednjovekovne inkvizicije.

Roman Abramovič / Foto: Tanjug/AP

Pomenuti gazda Čelsija, inače 55-godišnjak, neretko je u Nemačkoj istican i kao neko ko pomaže očuvanje baštine tamošnjih Sefarda, naročito u Hamburgu.

Sa novim pasošem Roman Abramovič se nada da će moći i duže i češće da boravi u Londonu, gde je nedavno, krajem novembra, gledao uživo remi sa Mančester junajtedom (2:2), što mu je bilo prvo prisustvo na utakmici Čelsija na Ostrvu posle čak tri godine.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju