VILJAREAL UHVATIO POSLEDNJI VOZ: Poznati svi učesnici osmine finala Lige šampiona

Novosti online

09. 12. 2021. u 21:12

FUDBALERI Viljareala poslednji su učesnici osmine finala Lige šampiona pošto su u 6. kolu grupe F u gostima savladali direktnog rivala Atalantu sa 3:2.

ВИЉАРЕАЛ УХВАТИО ПОСЛЕДЊИ ВОЗ: Познати сви учесници осмине финала Лиге шампиона

FOTO: EPA

Utakmica na stadionu Atleti di azuri trebalo je da bude odigrana u sredu, ali je odložena zbog mećave. Za manje od 24 časa, stadion je sređen kao da snega nije ni bilo pa je utakmica mogla da se odigra.

Strelci za žutu podmornicu bili su Holanđanin Arnaut Danjuma u 3. i 51. minutu i Francuz Etjen Kapu u 42. minutu. Ruslan Malinovski pogotkom u 71. i Duvan Zapata u 80. minutu najavili su preokret za koji domaćini ipak nisu imali snage.

Prvo mesto u grupi F osvojio je Mančester Junajted sa 11 bodova, Viljareal ima jedan manje, Atalanta, koja takmičenje u Evropi nastavlja u 1/16 finala Lige Evrope, šest, a Jang Bojs pet.

Poznati su tako konačno svi učesnii osmine finala Lige šampiona. NA proleće ćemo u elitnom evropskom klupskom takmičenju gledati ovih 16 ekipa:

Pobednici grupa: Mančester Siti, Liverpul, Ajaks, Real Madrid, Bajern Minhen, Mančester Junajted, Lil i Juventus.

Drugoplasirani timovi: Pari Sen Žermen, Atletiko Madrid, Sporting Lisabon, Inter Milano, Benfika, Salcburg, Viljareal i Čelsi.

Najviše predstavnika ima Engleska, sva četiri tima iz kolevke fudbala prezimili su u Ligi šampiona. Jedan manje  tim imaće Španija, pošto je Barselona posle 17 godina ostala bez plasmana u drugu fazu, a po dva tima "daju" Italija, Francuska i Portugal.

Bajern Minhen ostao je jedini predstavnik Nemačke, a po jednu ekipu imaće i Holandija, odnosno Austrija.

Žreb je u ponedeljak, tačno u podne, sat kasnije biće poznati parovi Lige Evrope u koju iz LŠ "ispadaju" Lajpcig, Porto, Dortmund, Šerif, Barselona, Atalanta, Sevilja i Zenit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju