PARTIZAN IDE DALJE! Evropsko proleće donelo dete crno-belih (VIDEO)

Novosti online

09. 12. 2021. u 18:44

FUDBALERI Partizana igraće i na proleće u Evropi. Crno-beli su na svom stadionu odigrali 1:1 sa kiparskim Anortozisom, što im je bilo dovoljno za drugo mesto na tabeli grupe B.

ПАРТИЗАН ИДЕ ДАЉЕ! Европско пролеће донело дете црно-белих (ВИДЕО)

FOTO: M. Vukadinović

Pogodak za Partizan postigao je Marko Milovanović, koji je tako ostvario svojevrsni het-trik, pošto je u poslednje tri utakmice za crno-bele pogađao mrežu protivnika u tri takmičenja - u Kupu Srbije protiv Dubočice, u Super ligi Srbije protiv Novog Pazara a sada je postigao i evropski prvenac.

Crno-beli su odlično ušli u utakmicu, iako veoma oslabljeni neigranjem nekoliko prvotimaca (Marković, Natho, Rikardo...), ali ih je sasekao izjednačujući pogodak Kiprana koji je bio plod nesmotrenosti golaman aPopovića. Mladi čuvar mreže je promašio loptu prilikom jednog izleta na ivicu kaznenog prostora, a onda je napravio penal. 

FOTO: M. Vukadinović

Anortozis je uradio sve da stigne do drugog gol, strepeli su navijači crno-belih, naročito u poslednjim trenucima utakmcie kada je gol visio u vazduhu, ali je bilo i mal osreć za Partizan. 

Doduše, sevnula je i kontra našeg tima nekoliko puta, ali su jojić i holender bili neprecizni u završnici.

U drugoj utakmici grupe B Gent je minimalnim rezučtatom savladao Floru pa je sa15 bodova zauzeo prvo mesto. Partizan je sa osam bodova drugi, Anortozis sa šest treći, a flora je četvrta sa pet osvojenih bodova.

Žreb za drugu rundu je u ponedeljak.

Prenos utakmice u blogu uživo mogli ste da pratirte na našem portalu, evo kako je to izgledalo:

KRAJ UTAKMICE

90+4' - Kristofi je idealne pozicije šutirao pored gola.

90+2' - Mogao je Holender da poštedi navijače crno-belih agonije, ali nije iskoristio kontranapad.

89' - U igri su Živković i Miletić koji su zamenili Jojića i Uroševića.

83' - Zdjelar je izborio korner posle kombinovanja sa Miljkovićem na desnom krilu. Jojić je izveo udarac iz ugla, ali je igra prekinuta zbog faula u napadu.

81' - Ne odustaju gosti od borbe za evropsko proleće, ali nisu uspeli iz kornera da ugroze gol Popovića.

79' - Pošto se i drugi put našao u nokdaunu, antonijades je morao da napusti igru. Njegovo mesto u srcu odbrane Anortozisa zauzeo je Korea.

73' - Sudar Milovanovića i Antonijadesa na sredini terena, obojici je morala da se ukazuje pomoć.

72' - Samo tri minuta vila su dovoljna Kačaravi da uđe u priliku za gol, ali stigao je do lopte Popović pre rezerviste Anortozisa.

71' - Nova izmena kod gostiju, izlazi i drugi napadač Deletić koga menja Kristofi.

69' - Strelac gola za Anortozis Hristodulopulos ustupio je mesto na terenu Kačaravi.

65' - Prvi žuti karton na utakmici, upisan je Šćekić zbog neopreznog starta.

62' - Lutovac i Holender dobijaju priliku umesto Meniga i Jovića.

61' - Posle perioda bolje igre Kiprana, sevnula je kontra Partizana nakon jednog kornera gostiju. Inicirao je Jović po desnoj strani, uposlio Jojića koji nije uspeo da realizuje situaciju tri na dva. 

55' - Vodi Gent u Belgiji, a malo je nedostajalo da Anortozis povede u Beogradu, posle kornera sa desne strane.

49' - Rezervista Anortozisa Popović, koji je u igru ušao na startu drugog dela igre, imao je stoodstotnu priliku, posle dobre asistencije Deletića, srećom je loše šutirao, možda i zahvaljujući činjenici da nije dovoljno zagrejan pa nije ozbiljnije ugrozio prezimenjaka.

46' - Drugo poluvreme počinje Šćekić umesto Pavlovića. Prvi napad imao je Partizan, ali je Jović loše centrirao po desnom krilu, tačnije poslao je loptu u gol-aut. 

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Nesmotrenost golmana Partizana Popovića, koji je, mora se napomenuti, imao i jednu odličnu intervenciju, koštala je Partizan prednosti na poluvremenu, ali i ovaj rezultat donosi crno-belima evropsko proleće.

45+1 - Kakva prilika za Partizan! Saničanin je uputio loptu u peterac, Urošević izbegao ofsajd zamku i solidno šutirao, ali je pogodio Cura koji je odlično zatvorio ugao. Akcija se nastavila, ali je odbrana gostiju imala sreće pa se na odmor ide sa 1:1.

44'- Hristodulopulos je izveo slobodan udarac - skraćeni korner sa leve strane.

40'- Uspostavili su opet crno-beli inicijativu, ali nema konkretne opasnosti pred golom Cura.

FOTO: M. Vukadinović

33'- Nesmotrenost golmana Partizana Popovića koštala je crno-bele jeftinog gola. Istrčao je do ivice kaznenog prostora i promašio loptu.

32'- Penal za Anortozis! Popović ruši Deletića.

30'- Miljković u ulozi desnog krila. Odlično je prošao po desnom krilu i uz par driblinga uspeo da uputi centaršut koji nije stigao do igrača Partizana.

28'- Menig je pokušao da uputi centaršut sa desne strane, ali loše...

24' - Malo je nedostajalo da Pavlović duplira prednost ceno-belih.

Kakvu zver od centarfora je odgojila Partizanova škola fudbala! Treća utakmica i treći gol Milovanovića za crno-bele i evropski prvenac!

20' - 1:0! Marko Milovanović dovodi crno-bele u prednost. Jojić je poslao centaršut sa levog boka, a talentovani centarfor glavom poslao loptu u mrežu.

17'- Izborio je Jović korner sa leve strane posle koga je Vujačić tukao glavom, ali nije to bio težak ispit za golmana Anortozisa.

15'- Evo i pilike za goste! Popović je sprečio vođstvo Anortozisa preko Deletića. Pogrešila je odbrana crno-belih ali srećom po našu ekipu mladi golman je odlično reagovao i odbio loptu u korner iz koga Kiprani nisu došli do nove prilike.

FOTO: M. Vukadinović

12' - Neverovatna scena. Pas je ušao na teren i ... meč je prekinut. Posle kraće pauze, četveronogi prijatelj fudbala odlučio je da dozvoli igračima da nastave igru.

11' - Pogledajte kako je izgedeo izalazak igrača, a i bakljada na stadionu Partizana:

 

9'- Prva izglednija prilika za crno-bele! Jović je prošao po levom krilu, uočio Milovanovića koji je bio otvoren i centrirao mu na glavu, ali mladi napadač nije najbolje šutirao. Utisak je da je i Jović mogao da pošalje nisku loptu...

5'- Partizan je od početka krenuo ofanzivno, čime je potvrđena najava trenera Stanojevića da crno-bele zanima samo pobeda u ovom meču.

1' - Utakmica je počela. Crno-beli su pored svih problema ostali i bez Rikarda Gomeša kome je pozlilo na treningu pred utakmicu pa ga je u špicu napada zamenio mladi Milovanović. Partizanova ofanzivna četvorka na ovom meču u proseku jedva punoletna - 21 godinu imaju, a prosek im kvari Menig koji ima 26.

Parni valjak je na drugom mestu sa sedam bodova iz pet utakmica, tako da pobeda ili remi mu donosi nokaut fazu, dok bi ga novi neuspeh definitivno ostavio bez Evrope.

PARTIZAN – ANORTOZIS 1:1

(Milovanović 20'- Hristodulopulos 33')

Stadion: Partizana

Gledalaca: 2000

Sudija: Kruašvili (Gruzija)

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić – Menig (od 62' Lutovac), Pavlović (od 45' Šćekić), Jović (od 62' Holender) – Milovanović

ANORTOZIS (4-3-3): Cur – Hambartsumjan, Arađuri, Antonijades (od 79' Korea), Anderson – Artimatas, Joanu (od 46' Popović), Hušbauer – Deletić (od 71' Kristofi), Hristodulopulos (od 69' Kačarava), Varda

Bolan i neplanirani poraz u poslednjem meču u Estoniji protiv Flore 1:0, poremetila je ekipu, pogotovo što je tešku povredu doživeo kapiten Lazar Marković kome je stradala ključna kost i za njega je polusezona završena.

Ekipa Aleksandra Stanojevića zna kako se pobeđuje večerašnji rival, pošto su u prvom meču na Kipru slavili rezultatom 0:2, tako da ne bi imali ništa protiv da se taj rezultat ponovi u Beogradu.

Aleksandar Stanojević FK Partizan

Crno beli su u pobedničkom ritmu, slavili su u poslednje tri utakmice u Super ligi Srbije, dva kola pred odlazak na zimsku pauzu, prvi su na tabeli sa 3 boda više od Crvene Zvezde i titula jesenjeg prvaka im je na dohvat ruke.

Anortozis je pobedom protiv Genta u prošlom kolu 1:0, zadržao šansu za drugo mesto, za to im je pobeda večeras potrebna, ali i da Flora ne trijumfuje u Belgiji. Kiprani se nisu proslavili u poslednjem meču  u domaćem prvenstvu, poraženi su kod kuće od Paeka 2:3, zauzimaju 13. mesto na tabeli i svakako im neće biti svejedno na stadionu JNA.

Partizan pored pomenutog Markovića neće moći da računa i na iskusnog Bibarsa Natha i Danila Pantića, tako da će šef struke Aleksandar Stanojević da se okrene ka mlađim i zdravima snagama, Lazaru Pavloviću i Nemanji Joviću koji su najavljeni kao starteri, i uz veliku podršku vernih "Grobara" donesu zlata vrednu pobedu.

BONUS VIDEO: U Beograd stigli strani navijači

https://video.novosti.rs/sport/video/2921-pred-mec-partizan-anartozis-u-beograd-stigli-strani-navijaci#brid_cp_my-player

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri