STANKOVIĆ PRED VOŽDOVAC: Zadovoljan sam, držimo karte u svojim rukama

Novosti online

30. 11. 2021. u 16:44

CRVENA zvezda sutra od 18.30 igra zaostalu utakmicu 10. kola Superlige Srbije protiv Voždovca. Očekivanja od duela sa "zmajevima" izneo je trener crveno-belih Dejan Stanković.

СТАНКОВИЋ ПРЕД ВОЖДОВАЦ: Задовољан сам, држимо карте у својим рукама

FOTO: FK Crvena zvezda

Strateg šampiona Srbije najpre se dotakao rivala i istakao da je to ekipa koja voli da se nadigrava sa svima.

- Uradili smo analizu rivala koji ne odustaje od svoje igre. Igraju od golmana, ne plaše se, igraju visoko. Odigrali su dobru utakmicu protiv Partizana, imali su jednu-dve šanse kod povoljnog rezultata. Dosta dobro se spremamo za njih, izaći ćemo jako, na loptu. prepoznatljivi su godinama kao ekipa koja želi loptu na zemlji i koja neće odustati od igre, a nama više odgovara kada rival želi da se nadigrava sa nama - rekao je Stanković.

Do odlaska na prvenstvenu pauzu Zvezda ima da odigra još tri utakmice u Superligi. Crveno-beli će gostovati Napretku i TSC-u, dok u Beograd dolazi dužnik, surdulički Radnik.

- Teren je jedino merilo. Bilo je teško gostiovanje u Lučanima pa smo ga mi pretvorili u lako u nastavku. Utakmica protiv Spartaka takođe. Zadovoljan sam. I dalje držimo svoje karte u rukama.

Dejan Stanković/FK Crvena zvezda

Potom je govorio o kadrovskoj situaciji u ekipi. Istakao da Gelor Kanga neće biti u timu, pošto je odsutan zbog privatnih razloga.

- Kanga će preskočiti ovu utakmicu, to je bilo ukalkulisano. Put je dug i dali smo mu svo potrebno vreme. Vratiće se do kraja nedelje i biće dostupan za Kruševac i nastavak takmičenja. Kada su ostali igrači u pitanju, Sanogo će urtaditi kontrolnu rezonancu sutra da bismo mogli da računamo na njega već za vikend. Pričali smo o tome, Sanogo je na svoju odgovornost prihvatio da sedi na klupi na čemu smo mu ja i cela grupa zahvalni. Ušao je desetak minuta i bio deo lepe i važne pšobede. On sam poznaje sebe najbolje i glupo bi bilo reskirati, ipak, on je insistirao da bude deo utakmice, rekao je da je spreman da uđe i to je pokazatelj veličine i koliko mu je stalo do rezultata i tima.

Dotakao se El Fardu Bena koji je po ko zna koji put pokazao koliko je bitan za igru tima sa "Marakane".

- Pozicija ne menja kod Bena ništa. Na kojoj god poziciji da igra učestvuje i u defanzivnim i u ofanzivnim zadacima. Protiv Lučana je ušao i namestio tri gola, sada je postigao dva. Nebitna je pozicija, već odnos, a Ben je to tokom ovih godina pokazao. Nije čudo što je najbolji strelac među strancima kod nas i sigurno jedan od najboljih stranaca u istoriji Crvene zvezde.

Šef stručnog štana crveno-belih je objasnio i zašto je na prošloj utakmici zamenjen Milan Pavkov.

- Nemam problem sa pogrešnim pasovima, prisutan je umor i to je evidentno. Igra se na svaka tri dana i moramo da vodimo računa o igračima na koje umor utiče drugačije. Pavkov nam treba odmoran i to je jedini razlog zato to je zamenjen. Igramo na svaka tri dana, moramo da stegnemo zube do 16. decembra i svaki duel će izlaziti najbolji tim - zaključio je Stnaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)