UPRAVA PRISTALA NA UCENU: Mančester junajted dobio novog trenera

Novosti online

29. 11. 2021. u 12:50

MANČESTER junajted od danas ima novog trenera.

УПРАВА ПРИСТАЛА НА УЦЕНУ: Манчестер јунајтед добио новог тренера

Foto: AP

I to privremenog, ali sa posebnim "pogodnostima".

Iako su se na tom radnom mestu minulih dana najavljivali i Maurino Poketinjo, Zinedin Zidan i Ernesto Valverde, umesto Olea Gunara Solskjera, koji je nedavno raskinuo saradnju sa klubom sa Old Traforda, Junajted je na šest meseci preuzeo Nemac Ralf Rangnik.

Ovaj 63-godišnjak, koji se smatra "kumom moderne nemačke trenerske škole fudbala", napustio je posao direktora sporta i razvoja moskovske Lokomotive da bi preuzeo ekipu sa "teatra snova". I, neće u čuvenom klubu biti samo šest meseci, kako je prvim delom ugovora predviđeno, u odeljku "privremeni šef stručnog štaba".

Naime, Rangnik jeste dogovorio polugodišnji rad na mestu trenera Junajteda, ali je uslovio potpis jednim zahtevom: da naredne dve godine ostane u klubu na mestu savetnika. Na kraju, uprava kluba je pristala na tu "ucenu", koja je i uvedena u danas potpisani sporazum.

Foto: EPA-EFE/ FILIP SINGER

Ralf Rangnik

- Ovaj tim je pun talenata, sjajan je spoj mladosti i iskustva. Svi moji napori u narednih šest meseci će biti da pomognem igračima da ispune svoj potencijal, kako pojedinačni, tako i na timskom nivou. Pored toga, radujem se što ću podržavati Junajtedove dugoročne ciljeve u ulozi konsultanta - poručio je Nemac.

Ralf Rangnik je svojevremeno bio i na kormilu Hanovera, Šalkea, Hofenhajma i Lajpciga, a prvi je u istoriji FK Ulm uspeo da taj klub uvede u Bundesligu.

Kao sportski direktor uspešno je gradio timove Salcburga i Lajpciga, s kojim je iz četvrte lige stigao do samog bundesligaškog vrha.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!