PAJET ŽRTVA DRUGI PUT! Divljanje navijača na stadionima uznemirilo Francusku (VIDEO)

PLASTIČNA boca puna vode, kojom je kapiten Olimpika iz Marselja Dimitri Pajet u nedelju uveče pogođen posred glave dok je izvodio korner već u 5. minutu utakmice, bila je kap koja je prelila čašu strpljenja javnosti.

ПАЈЕТ ЖРТВА ДРУГИ ПУТ! Дивљање навијача на стадионима узнемирило Француску (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Nemila scena, fudbalera koji je pao kao pokošen i ostao da leži u agoniji na travi, pred očima prepunog stadiona na kome se nalazilo blizu 60.000 gledalaca, ostaće dugo upamćena.


- To što se dogodilo u Lionu je nedopustivo. Mislim pre svega na napadnutog igrača. Dimitri Pajet ima moju punu podršku. Potrebni su nam hitne i radikalne sankcije i sticanje svesti svih aktera u fudbalu - poručila je francuska ministarka sporta Roksana Marasineanu.


Sve što se događalo te noći u Lionu bilo je mučno. U jednom trenutku, spiker je najavio da će se utakmica ipak odigrati, neki navijači su zapevali i "Marseljezu", na teren su istrčali i domaći fudbaleri, ali se na tome ipak ostalo.


Na francuskim stadionima su od početka sezone učestali neredi. Počeli su već u prvom kolu kada je fudbaler Marselja Valanten Rožije pogođen bocom u glavu dok je slavio gol u Monpeljeu. Nereda je bilo i između Rena i Nanta. U tom 3. kolu došlo je do velikog incidenta, kada je, takođe Pajet, pogođen plastičnom flašom u leđa prilikom izvođenja kornera u Nici.

Tanjug/AP

Dimitri Paje

Krajem septembra, deo radikalne publike iz Monpeljea je pre meča sačekao autobus sa navijačima iz Bordoa na kružnom toku, a posledica tuče je šesnaestoro povređenih. Posle meča protiv Anžea u gostima, više desetina Olimpikovih navijača je uništavalo mobilijar na stadionu. Krajem oktobra u Sent Etjenu pre meča s Anžeom grupa navijača je uletela na teren, palila pirotehniku i cepala mreže. 

Ko je Dimitri Pajet?

Dimitri Pajet ima 34 godine, drugi put u karijeri je član marsejskog Olimpika, a kao ofanzivni vezni fudbaler igrao je i za Ekscelzior, Nant, Sent Etjen, Lil i Vest Hem. Za reprezentaciju Francuske nastupio je na 38 mečeva i osam puta bio strelac.

Dvaput je bio uvršten u idealni tim francuskog šampionata, bio je i član idealne jedanaestorke Premijer lige, kao i član idealne postave Evropskog prvenstva 2016.

BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna