MAMIĆ SE PLAŠI "ORLOVA": Srbi su bolji od Hrvatske, imaju kvalitetnije igrače!

Novosti online

15. 11. 2021. u 22:18

VELIKU pažnju evropske i svetske javnosti izazvao je duel Srbije i Portugalije u Lisabonu.

МАМИЋ СЕ ПЛАШИ ОРЛОВА: Срби су бољи од Хрватске, имају квалитетније играче!

Foto: Printskrin Youtube/Radiotelevizija Herceg-Bosne

Toliko je veliki podvig naših fudbalera da je plasman Hrvatske pao u drugi plan u regionu, a legenda hrvatskog fudbala Zdravko Mamić rekao je da Srbija ima fenomenalne fudbalere, a razlog je u tome što je tržište veće nego Hrvatsko. 

- Srbija je uvek bila podjednako dobra, imaju čudesne igrače. Govorio sam to uvek. To je zbog toga što je tržište duplo veće od Hrvatskog. U menadžerskom obimu je jače od našeg i zato ima više srpskih igrača po Evropi. Tremao im je samo jedan ozbiljan čovek i to se pokazalo protiv Portugalije. zajedništvo, atmosfera i onda te Bog nagradi na kraju, rekao je "Maminjo" za Mondo. 

Istakao je Mamić da je uvek bio navijač Dragana Stojkovića. 

- Vidite, kad igra Hrvatska, ujedini se čitava dijaspora i navijači iz čitavog sveta, mediji, igrači, svi su u tome. I onda kad je došao Piksi u Srbiju, razgovarao sam s vašim kolegama, jer sam znao srpske probleme. A to su menadžeri koji kroje ekipu, guraju igrače svoje i ne gleda se u zajedništvo  Rekao sam: 'Videćete sad kad dođe jedan ozbiljan čovek'. Pretpostavio samda ima harizmu koju je imao kao igrač i posle kao trener i da neće dozvoliti da se kompromituje. Rekao sam ako mu date mira da će vas Piksi proslaviti. I toliko sam sinoć bio silno ponosan što je moja prognoza bila tačna i što je Piksi uspeo - objašnjava bivši predsednik Dinama. 

Mamić ističe da ne želi duel Srbije i Hrvatske u Kataru. 

- Moj stav je uvek isti. Dok se mentalitet ljudi na ovim prostorima ne promeni i dok na utakmice Dinama, Partizana, Zvezde i Hajduka ne gledamo kao na sportski događaj, do tad ne želim da igramo protiv srpskih klubova ili protiv Srbije. Ne želim biti svedok niskih strasti. Meni je lepše da navijam za Hrvatsku, a onda posle toga da navijam za Srbiju. To je tako, što ću ja sad da se palim sa 'Dajte mi Srbe', 'Dajte da im mi pokažemo'. To je za primitivce. Ovako je lepo i atraktivno za priču i da se piše o tome, ali ja ne mogu tako misliti o ljudima koje poštujem i volim - zaključio je Mamić. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati